lasa de zestre

Alte cautari:

  • Interioarele populare romanesti. Tipuri de mobila

    Interioarele populare romanesti. Tipuri de mobila

    Cele mai utilizate piese de mobilier din interioarele populare sunt: lavitele, scaunele si taburetele, mesele, patul, bancile, lazile de zestre, blidarele si dulapurile. Lavitele sau talpile insirate de-a lungul peretelui sunt confectionate

  • Trucuri pentru amenajarea baii pentru oaspeti

    Trucuri pentru amenajarea baii pentru oaspeti

    Indiferent cat de curata si cat de de rafinat este amenajata este o locuinta, daca baia oaspetilor lasa de dorit. Pe langa curatenia esentiala, trebuie sa fim atenti si la accesoriile pe care le folosim pentru amenajarea acestui spatiu.

  • Cufarul

    Cufarul

    Un obiect de mobilier demodat, ar spune unii. In trecut cufarul (sau lada de zestre) se folosea pentru a depozita hainele sau obiectele de pret, constituind totodata un simbol al prosperitatii si un purtator al traditiei. Ulterior, nevoia de simboluri a fost

  • Mobilierul rustic de ieri si de azi

    Mobilierul rustic de ieri si de azi

    Mobilierul rustic aminteste de viata la tara si de obiceiurile si traditiile romanesti pastrate din generatie in generatie. O parte din piesele de mobilier folosite odata de bunicii nostrii au ajuns obiecte de muzeu, putini cunoscand astazi semnnificatia si intrebuintarea lor.

  • Transformarea scarilor in rafturi

    Transformarea scarilor in rafturi

    Doi pereti laterali si cateva suporturi intre ele sunt elementele de care avem nevoie pentru a crea un raft inedit, acesta sustine mult carti, CD-uri sau bibliorafturi, iar pe langa acest lucru se transforma si intr-un adevarat element ingenios, decorativ

  • Decorul rustic

    Decorul rustic

    Majoritatea oamenilor asociaza conceptul de rustic cu ideea de cabana din lemn sau de casa taraneasca, insa ca stil decorativ, el poate fi aplicat tot la fel de bine si pentru amenajarea interioarelor

  • Gaseste-ti echilibrul

    Gaseste-ti echilibrul

    Echilibrul consta intr-o justa impartire intre orele pe care le consacram serviciului, cele pe care le inchinam somnului si cele pe care le dedicam distractiilor. Cum ziua nu are decat 24 de ore, vechea regula a celor 8 ore / 8 ore / 8 ore ramane inca orarul cel mai echilibrat si cel pe care ar trebui sa-l si adoptam.

  • Ceaiul verde si sanatatea

    Ceaiul verde si sanatatea

    In domeniul tratarii bolilor, virtutile ceaiului verde nu au fost nici pe departe epuizate, desi in ultimii zece sau douazeci de ani s-au facut numeroase studii privind eficienta sa. Ceaiul verde este un aliment natural cu multe rezultate promitatoare in lupta impotriva anumitor maladii si afectiuni.

  • Delicatese din gradini: sparanghelul

    Delicatese din gradini: sparanghelul

    Sparanghelul este o leguma scumpa, rara si pretentioasa atat la cultivare cat si la gatit. Este considerat o delicatesa iar retetele pe baza de sparanghel sunt rafinate si necondimentate, pentru a pune in valoare gustul sau unic asemanator cu al conopidei

  • Viata in locuinta alaturi de un patruped

    Viata in locuinta alaturi de un patruped

    Imping mobilierul, deranjeaza covoarele si lasa par – viata alaturi de un caine poate fi uneori neplacuta, daca nu ne putem adapta firii si comportamentului lor. Cainii au desigur si partile lor bune: nu trebuie sa le schimbam pampersul, sa le spalam

  • Confectionarea unui cos cu flori de primavara

    Confectionarea unui cos cu flori de primavara

    Primavara se pare ca nu se lasa asteptata si isi intra, treptat, in drepturi. Odata cu venirea acestui anotimp al renasterii, apar si frumusetile specifice: mugurii, florile, copacii inverziti etc. Pentru a va bucura din plin de aceste daruri ale naturii va sugeram

  • Bamele au nevoie de multa lumina

    Bamele au nevoie de multa lumina

    Cand cultivam bame in gradina vom avea grija sa alegem o parcela in plin soare. In luna mai, spre sfarsit, se semana semintele pe brazde inaltate, de 1 metru inaltime. Vom lasa intre randuri o distanta de 70 cm, iar intre plante 20-25 cm. Pe masura ce se dezvolta se uda periodic si se indeparteaza buruienile

  • Amenajarea unui iaz de gradina

    Amenajarea unui iaz de gradina

    Realizarea unui mic iaz in gradina de acasa nu este un lucru facil. Cu toate acestea, desi eforturile sunt mari, rezultatele nu se vor lasa mult asteptate.

  • Pachetele de primavara la cuptor

    Pachetele de primavara la cuptor

    Un preparat chinezesc foarte raspandit in restaurantele cu specific asiatic sunt pachetelele de primavara. Cunoscute si sub denumirea din limba engleza de Spring Rolls aceste pachetele sunt preferate in special de vegetarieni. Pachetelele de primavara pot fi servite atat ca aperitiv, cat si ca fel principal de mancare, alturi de o garnitura.

  • Trufe de ciocolata

    Trufe de ciocolata

    Ciocolata, desertul preferat al multora, este si ingredientul ce sta la baza celor mai delicioase prajituri. Mult timp ciocolata a fost considerata de medici si nutritionisti un pericol pentru sanatate, insa, cercetarile recente demonstreaza ca amestecul de cacao, zahar si lapte nu este atat de periculos pe cat se credea.

  • Supa de rosii coapte

    Supa de rosii coapte

    Bogate in vitamine si minerale, rosiile sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Consumate fie in stare naturala fie ca adaos in mancaruri, rosiile aduc numeroase beneficii organismului. Aceasta leguma este adesea recomandata de catre nutritionisti in curele de scadere a colesterolului si in curele de slabire.

  • Lichior de portocale

    Lichior de portocale

    Lichiorul de portocale, cunoscut si sub denumirea de Triplu Sec sau Cointreau, este un lichior fin realizat din coaja de portocale. Lichiorul este cunoscut peste tot in lume si are o istorie de peste 160 de ani. Povestea sa a inceput in 1949 cand fratii Cointreau au construit o distilarie in orasul Angers pentru a fabrica bauturi spirtoase folosind fructe locale.

  • Lichior de oua

    Lichior de oua

    Lichiorul de oua, cunoscut si sub denumirea de “eggnog”, este o bautura traditionala americana care se consuma de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. Cu toate ca se folosesc aceleasi ingrediente de baza: lapte, zahar si oua batute, exista o sumedenie de retete pentru prepararea acestui lichior.

  • Prajitura cu crema de lamaie

    Prajitura cu crema de lamaie

    Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.

  • Supa crema de ardei copti

    Supa crema de ardei copti

    Un preparat perfect pentru zilele de toamna este supa crema de ardei copti. Rosii, verzi sau galbeni, dulci sau picanti, ardeii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie.

  • Budinca de ciocolata cu seminte de chia

    Budinca de ciocolata cu seminte de chia

    Cu toate ca este un aliment mai putin folosit in bucataria romaneasca si europeana, semintele de chia au inceput sa fie cautate si la noi. Desi par o descoperire recenta, aceste seminte sunt originare din America de Sud si au fost cultivate inca din anii 3500 i.e.n.

  • Decoratiuni - Pitici de gradina

    Decoratiuni - Pitici de gradina

    Atunci cand dorim sa dam un aspect frumos dar si putina culoare spatiului exterior, apelam la celebrii pitici de gradina. De forme diferite, si asezati strategic in locuri neobisnuite, aceste mici figurine sunt unele dintre cele mai cautate accesorii decorative.

  • Pui cu muguri de bambus

    Pui cu muguri de bambus

    Bogati in proteine si fibre, mugurii de bambus nu sunt doar foarte gustosi, ci si foarte sanatosi. Acesta este un ingredient de baza in bucataria asiatica si cu precadere in bucataria chinezeasca. Mugurii de bambus pot fi adaugati in supe sau pot fi serviti alaturi de carnuri, taitei sau alte legume, aducand o textura crocanta.

  • Supa frantuzeasca de ceapa

    Supa frantuzeasca de ceapa

    Bucataria frantuzeasca este cunoscuta peste tot in lume pentru preparatele sale fine si gustoase. Sofisticate sau simple, felurile de mancare frantuzesti sunt demonstratii de arta culinara. Desi retetele par a fi sofisticate, ingredientele sunt accesibile oricui.

  • Cocktail racoros de vara – Limoncello

    Cocktail racoros de vara – Limoncello

    Limoncello este o bautura aromata si revigoranta, ideala pentru zilele toride de vara. Cocktailul de lamaie isi are originile in sudul Italiei, si a devenit cunoscut in intreaga lume inca de acum un secol, cand Vincenza Canale, care conducea un hotel pe insula Capri, le-a oferit oaspetilor sai un mic pahar cu lichior de lamaie, pe post de bautura servita dupa masa sau digestiv.

  • Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

    Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

    Un desert simplu de facut, dar fi foarte gustos, care poate fi consumat si in timpul postului este Rulada de biscuiti cu nuca de cocos. In perioada postului renuntam la foarte multe alimente de baza, cum ar fi carnea, ouale si lactatele, si punem accent mai mult pe fructe si legume.

  • Pere in sos de vin

    Pere in sos de vin

    Acesta este un desert special si de efect, aromat, ce poate fi consumat oricand. Desertul este foarte usor de preparat. Veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pere, 500 ml vin rosu, 1 portocala, 130g zahar brut, 2 linguri affine, 2 nuci macinate, 2 cuisoare,1/4 lingurita scortisoara, 1/4 lingurita nucsoara.

  • Salata de cuscus cu pui si legume, o optiune sanatoasa pentru masa de pranz

    Salata de cuscus cu pui si legume, o optiune sanatoasa pentru masa de pranz

    Cuscusul, un aliment de baza in tarile arabe, a patruns cu succes si in bucatariile europene. Produs de obicei din semolina (grau dur macinat grosier), dar si, in unele regiuni, din orz sau mei, cuscusul este considerat astazi de nutritionisti ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente provenite din cereale.

  • Sfaturi de intretinere a mobilierului din piele

    Sfaturi de intretinere a mobilierului din piele

    Pielea este un material care nu se va demoda niciodata. Este un element dominant in colectiile designerilor, atat in domeniul fashion cat si in cel al amenajarilor interioare. Mobilierul din piele este considerat de unii ca fiind unul destul de pretentios si foarte dificil de intretinut.