livada cu nuci

Alte cautari:

  • Placinta cu nuci

    Placinta cu nuci

    Ingrediente 400 g faina 200 g unt 3 oua 4 linguri zahar 1plici pra de copt (sau bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie) 200 g nuci pisate 150 g gem 200 g zahar vanilie

  • Bezele cu nuci

    Bezele cu nuci

    Ingrediente 3 albusuri, 200 g de zahar pudra, 50 g de nuci, 2 pachete de zahar vanilat, 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet.

  • Mere umplute cu nuci

    Mere umplute cu nuci

    Ingrediente: Patru-cinci mere, patru-cinci linguri nuci tocate, trei-patru linguri zahar pudra, un pumn de stafide muiate, coaja si zeama de la o lamiie

  • Cheesecake cu biscuiti

    Cheesecake cu biscuiti

    Cheesecake cu biscuiti este un dulce usor de preparat si pe gustul celor dragi. Acest desert, care are o baza de biscuiti crocanta si o crema fina de branza, nu necesita coacere.

  • Chec cu nuci

    Chec cu nuci

    Ingrediente: 160 g zahar 100 g margarina 3 oua 150 ml lapte...

  • Kabak Tatlisi

    Kabak Tatlisi

    Ingrediente: un dovleac de 1,5 kg, 500 gr zahar, 100 gr nuci

  • Marul

    Marul

    Cultivarea marului cere multa rabdare si planuire. Daca doriti sa aveti o recolta foarte buna, va trebuie sa tineti sub control insectele, bolile si alti daunatori care pot ataca copacul, sa fiti atenti la conditiile meteo si sa...

  • Prajitura cu miere si nuci

    Prajitura cu miere si nuci

    Pe masa de Paste suntem obisnuiti sa avem in fiecare an traditionalul cozonac si pasca. Cu toate acestea, simtim nevoia si de un altfel de desert, mai simplu si mai usor. Daca nu ati folosit toate nucile la cozonac, va propunem sa incercati prajitura cu miere si nuci.

  • Livada

    Livada

    Pentru a avea fructe pe o perioada cat mai mare din an este bine ca livada care urmeaza sa fie infiintata sa cuprinda cel putin trei specii de pomi fructiferi, cu perioade de rod si rezistenta la ger diferite...

  • Aranjamente din lumanari de Craciun (II)

    Aranjamente din lumanari de Craciun (II)

    Umpleti un bol din sticla, portelan sau metal, format dintr-un picior si doua sau mai multe etaje (in aceste boluri sunt servite, de regula, fructe, nuci, dulciuri, compoturi etc.) cu ornamente miniaturale viu colorate. Asezati cupe din sticla continand mici

  • Prajitura cu mere americana

    Prajitura cu mere americana

    Ingrediente: faina, zahar, margarina, nuci pisate, scortisoara, bicarbonat, sare, smantana, esenta de vanilie, ou, mere taiate bucatele...

  • Fursecuri cu banane

    Fursecuri cu banane

    Ingrediente: unt, zahar, oua, banane, faina, cuisoare, scortisoara, nuci si stafide

  • Cocktail de mere cu calvados

    Cocktail de mere cu calvados

    Daca noi ne rasfatam in sezonul rece cu o cana de vin fiert, o tuica fiarta sau cu un ceai cald, francezii se "incalzesc" cu un cocktail de mere cu calvados. Bautura este foarte raspandita in Franta, mai ales in Normandia.

  • Casa care isi schimba aspectul odata cu anotimpul

    Casa care isi schimba aspectul odata cu anotimpul

    Situata aproape de Reims, Franta, Wave Home (La Maison Vague) este una dintre cele mai ingenioase constructii din acesta zona. Ceea ce o face atat de interesanta este faptul ca aspectul acesteia se schimba odata cu natura.

  • Trei plante cu aspect bizar

    Trei plante cu aspect bizar

    Daca nu le-am intalni in mediul lor natural, le-am confunda usor cu altceva. In anumite regiuni ale planetei cresc si se inmultesc plante cu un aspect atat de bizar incat par ireale. O astfel de planta o intalnim in estul Americii de Nord. Denumita stiintific Actaea pachypoda, planta este una extrem de otravitoare.

  • Tarta cu pere si crema de iaurt

    Tarta cu pere si crema de iaurt

    Cand ai pofta de ceva bun, incearca o reteta simpla si delicioasa - tarta cu crema de iaurt si pere. Acest desert, pe langa faptul ca este foarte gustos, este si sanatos. Zemoase si aromate, perele sunt unele dintre cele mai cautate fructe ale sezonului.

  • HiCan – varianta moderna a patului cu baldachin

    HiCan – varianta moderna a patului cu baldachin

    Eleganta si tehnologia sunt fin potrivite in patul HiCan, care reprezinta un nou concept de confort si relaxare. HiCan este creatia designer-ului Edoardo Carlino, care a dorit sa imbine tehnologia si mobilierul de dormitor intr-un produs original, cu un inalt standard de confort si oportunitati multimedia.

  • Tarta cu prune

    Tarta cu prune

    Atunci cand doriti sa savurati o prajitura gustoasa, cu fructe de sezon, care sa fie si foarte usor de pregatit, tarta cu prune poate fie o alegere potrivita. Pe langa faptul ca prunele sunt foarte gustoase, acestea aduc numeroase beneficii organismului.

  • Casa cu pereti detasabili - Voila House

    Casa cu pereti detasabili - Voila House

    Voila House este o casa moderna, cu pereti ce pot fi usor "demontati" pentru a obtine o deschidere larga catre mediul exterior. Aceasta resedinta impresionanta a fost initial o casa malaeziana traditionala, care a fost extinsa si renovata in scopul de a satisface toate gusturile proprietarului in ceea ce priveste confortul si luxul.

  • Budinca de ciocolata cu seminte de chia

    Budinca de ciocolata cu seminte de chia

    Cu toate ca este un aliment mai putin folosit in bucataria romaneasca si europeana, semintele de chia au inceput sa fie cautate si la noi. Desi par o descoperire recenta, aceste seminte sunt originare din America de Sud si au fost cultivate inca din anii 3500 i.e.n.

  • Pui cu muguri de bambus

    Pui cu muguri de bambus

    Bogati in proteine si fibre, mugurii de bambus nu sunt doar foarte gustosi, ci si foarte sanatosi. Acesta este un ingredient de baza in bucataria asiatica si cu precadere in bucataria chinezeasca. Mugurii de bambus pot fi adaugati in supe sau pot fi serviti alaturi de carnuri, taitei sau alte legume, aducand o textura crocanta.

  • Desert racoros de vara - tort cu zmeura si iaurt

    Desert racoros de vara - tort cu zmeura si iaurt

    Un desert cu fructe se potriveste perfect zilelor toride de vara. Daca nu trebuie sa aprindem cuptorul, este si mai bine. Deserturile care nu necesita coacere le va reusi perfect si celor mai putin experimnetate bucatarese.

  • Perdelele si draperiile - accesorii decorative pentru terase

    Perdelele si draperiile - accesorii decorative pentru terase

    Atunci cand termometrele arata multe grade cu plus, iar aerul devine irespirabil, ne gasim refugiul in spatiile amenajate in aer liber. Terasa sau foisorul devine “camera de zi” in sezonul estival, iar amenajarea cu bun-gust a acestora aduce si buna-dispozitie.

  • Galuste cu prune

    Galuste cu prune

    Un desert care cu siguranta va va aduce aminte de copilarie sunt galustele cu prune. Putini stiu insa ca acest desert atat de gustos care ni-l preparau bunicile este de origine austriaca. Acest desert era facut in special toamna, cand apareau prunele pe piata.

  • Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

    Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

    Un desert simplu de facut, dar fi foarte gustos, care poate fi consumat si in timpul postului este Rulada de biscuiti cu nuca de cocos. In perioada postului renuntam la foarte multe alimente de baza, cum ar fi carnea, ouale si lactatele, si punem accent mai mult pe fructe si legume.

  • Comoda – piesa de mobilier cu un design unic

    Comoda – piesa de mobilier cu un design unic

    Comoda este celebrul dulapior cu sertare care a aparut prima data in Italia in secolul al VII-lea. De diferite dimensiuni, aceasta face parte din mobilierul tipic al unui dormitor. Folosita la inceput doar in scopuri functionale, comoda nu a avut parte si de un aspect pe masura.

  • Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca

    Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca

    Cataiful, cunoscut si sub denumirea de Konafa, Knafah, Knafe, Kenafi, este un desert specific bucatariei orientale. Turcii, egiptenii, libanezii si palestinieni il prepara de cand se stiu, prajitura fiind una dintre cele mai populare din Orientul Mijlociu.