
Corpuri de incalzire decorative
Cand vine vorba de design orice obiect poate capata “o noua fata” intr-un timp relativ scurt, in functie de ideile creative ale specialistilor in domeniu.
Cand vine vorba de design orice obiect poate capata “o noua fata” intr-un timp relativ scurt, in functie de ideile creative ale specialistilor in domeniu.
Bucatariile mici pot fi foarte confortabile daca sunt amenajate corespunzator. Cea mai mare problema cu care se confrunta proprietarii unor astfel de bucatarii este lipsa spatiului. Exista foarte multe optiuni si idei de organizare prin care o bucatarie mica poate deveni eficienta.
Chiar daca toamna aduce temperaturi scazute si un sol umed in gradinile noastre, frumusetea acesteia nu ar trebui sa se termine odata cu anotimpul cald. Exista o serie de flori ce se deschid la sfarsit de vara si rezista pana toamna tarziu. Si aceste flori de toamna pot face gradina atractiva la fel ca si cele de vara.
Masuta de cafea nu mai este demult un element de mobilier obisnuit. Aceasta piesa, prezenta in mai toate casele, isi are locul bine stabilit in living. Pozitionata de obicei in preajma canapelei si a fotoliilor, masuta de cafea are o istorie veche de cateva secole.
Unele lucruri, desi sunt de moda veche, traditionale, sunt inca utilizate pe scara larga. Printre acestea sunt si covorasele din fata usii de la intrare. Exista motive intemeiate pentru ca aceste lucruri sunt inca folosite.
Datorita calitatilor sale extraordinare, lemnul este materialul cel mai frecvent folosit in constructia caselor si in amenajarile interioare. Preferam lemnul din varii motive: arata foarte bine, este rezistent si usor de curatat.
Aparatele electrocasnice, pe cat sunt de eficiente si practice, pe atat sunt de periculoase. Este adevarat, ele ne fac viata mai usoara, dar acestea pot ascunde microbi si bacterii ce ne pot provoca boli grave.
In procesul de design interior fiecare detaliu conteaza. Trebuie sa existe o imbinare perfecta intre elementele ce alcatuiesc decorul: piese de mobilier, perdele, tapiterie, covoare, lampi, obiecte de arta.
Din dorinta de a afisa doar lucruri necesare in locuinta, fara a da impresia de supraaglomerare a spatiului, designerii de interior prezinta perspective interesante cu privire la utilizarea de forme si materiale in crearea unor accesorii versatile pentru interior.
Cand vine vorba de design-ul interior nu exista limite. Fiecare idee ingenioasa aduce o nota de originalitate incaperii. Specialistii in domeniu reusesc sa ne surprinda cu modele noi, simple la prima vedere, dar de efect.
Faianta pictata manual reprezinta o metoda simpla si moderna de decorare. Cu ajutorul culorilor si a unei pensule veti reusi sa imbunatatiti considerabil aspectul invechit si uzat al placilor de ceramica din baie si din bucatarie.
Printre cele mai importante accesorii de design interior se numara perdelele, lenjeria de pat si fata de masa. Decorul nu se poate lipsi de acestea, piesele contribuie atat la confortul camerei cat si la aspectul general al acesteia
Amenajarea unei bai de mici dimensiuni poate fi uneori dificila. Un spatiu redus nu ne permite sa ne punem in aplicare toate ideile de design. Trebuie sa alegem cu atentie schema de culori si mobilierul pe care dorim sa-l integram in decor.
De la un an la altul moda se schimba, noi tendinte apar atat in design-ul vestimentar cat si in cel de mobilier. Daca unele piese sunt inlocuite cu unele mai practice, cu un design modern, altele rezista in timp ca atare, pastrandu-si forma si functia pentru care au fost construite.
Covoarele chinezesti s-au bucurat dintotdeauna de o mare popularitate, datorita culorilor stralucitoare si elementelor florale care le impodobesc. Arta chineza s-a impus cu predilectie in bronzuri, ceramica, lacuri, portelanuri si tesaturi, interesul pentru covoare crescand prin secolul al XIV-lea.
Este stiut faptul ca fumul de tigara afecteaza sanatatea, atat a celor care fumeaza cat si a celor aflati in aceeasi incapere, motiv pentru care fumatul a fost interzis in locurile publice inchise.
Decorul unei incaperi este dictat fara indoiala de piesele principale de mobilier. Modelul, culoarea si materialele din care acestea sunt facute, impune un anumit stil de design incaperii.
Irigarea culturilor este o practica agricola care dateaza de mii de ani in istoria omenirii. In ciuda progreselor semnificative in agricultura de-a lungul timpului, scopul de baza al irigarii a ramas acelasi: de a suplimenta apa provenita din precipitatii in scopul cresterii randamentului culturilor si a calitatii recoltei.
Viata isi urmeaza cursul firesc! Inveti, lucrezi, iubesti si vrei sa-ti intemeiezi o familie. E timpul sa iti cumperi o casa. Vrei o casa traditionala sau iti doresti o locuinta confortabila, unde sa te simti acasa alaturi de cei dragi?
Exista numeroase moduri de a te bucura de vara. Cel mai simplu este sa evadezi pur si simplu in mijlocul naturii, dar la fel de adecvat este sa aduci natura la tine in acasa. In acest sens, ai la indemana fie intrebuintarea unor teme vizuale recurente, de sezon, fie introducerea in schema decorativa a unor flori naturale.
Daca pardoseala de sticla din interiorul unui club sau a unui restaurant nu mai reprezinta pentru multi o noutate, pardoseala de sticla dintr-un apartament sau o casa este inca o raritate.
Natura a fost si va fi sursa principala de inspiratie pentru artisti, fie ca vorbim de pictori, scriitori sau designeri de moda si de design interior. In creatia fiecaruia se regasesc elemente din natura care, datorita talentului lor, s-au transformat in capodopere.
Spatiile in care ne petrecem cel mai mult timp, fie ca este vorba de propria locuinta sau de birou, trebuie sa ne ofere in primul rand confort pentru a ne putea desfasura activitatile.
Cum multe lucruri se schimba in decursul anilor, tot atatea raman neschimbate. O piesa de mobilier aflata in tendintele anilor ’60-’70 este si astazi prezenta in locuintele multora dintre noi.
Taburetul se poate spune ca este cea mai veche piesa de mobilier care a aparut din necesitate, si nimeni nu poate spune cu exactitate cine l-a inventat.
Folosita ca piatra de temelie de sute de ani, caramida a devenit un material foarte interesant pentru decoratiunile interioare. Daca unii fac eforturi sa ascunda aspectul natural al zidurilor de caramida, altii vad in acesta nu doar functionalitate ci si proprietati decorative excelente.
Pardoseala de marmura are ca principal dezavantaj pretul ridicat. Cu toate acestea, nu este mai putin valabil ca efortul de a o avea in locuinta se justifica deplin.
Sa ne imaginam o lume in alb si negru. Ar fi anost si deprimant. Culorile fac parte din viata noastra, ne stimuleaza creativitatea, au influenta asupra starii noastre de spirit si evidentieaza atitudinea noastra fata de viata si fata de cei din jur.
Renumita pentru texturile si culorile sale fascinante, sticla decorativa reprezinta o alternativa moderna la placile clasice de ceramica.
Daca tot ce visezi este o locuinta eleganta, atunci fa in asa fel sa nu-ti lipseasca din casa pardoseala de marmura. Pardoselile din marmura sunt disponibile in diferite modele, forme si marimi.