montajul gresiei si faiantei

Alte cautari:

  • Legumele si fructele in alimentatie

    Legumele si fructele in alimentatie

    Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologica si sanatate, insa numarul legumelor si fructelor consumate in mod obisnuit este in scadere.

  • Sarea si celelalte condimente

    Sarea si celelalte condimente

    Ideea conform careia o mancare fara sare nu are gust si ca sarea este elementul principal care da savoarea, este insa cat se poate de gresita. In acest articol vom demonstra acest lucru...

  • Macrisul, deopotriva leguma si medicament

    Macrisul, deopotriva leguma si medicament

    Pe nedrept neglijat in ultima perioada de consumatori si de cultivatori, macrisul ramane una din plantele legumicole valoroase atat prin calitatile sale culinare cat si pentru cele medicinale

  • Mirodenii si plante medicinale

    Mirodenii si plante medicinale

    Trebuie sa facem deosebire intre mirodeniile proaspete si cele uscate. Daca este posibil, este bine sa consumam mereu din cele proaspete. Sunt o serie de mirodenii si plante medicinale care pot fi cultivate si in gradina...

  • Legumele si fructele

    Legumele si fructele

    Legumele constituie cea mai importanta sursa de vitamine (C, A, B) numai in masura in care sunt cumparate proaspete si pastrate in conditii optime...

  • Plante si legume pentru tratarea conjunctivitei

    Plante si legume pentru tratarea conjunctivitei

    Conjunctivita este inflamatia membranei mucoase care afecteaza partea interioara a pleoapelor si globului ocular pana la marginea corneei. La tratarea conjunctivitei se folosesc galbenelele, musetelul, macesul, ceapa, morcovul...

  • Ce stim si mai ales ce nu stim despre vitamine

    Ce stim si mai ales ce nu stim despre vitamine

    Desi vitaminele si mineralele obtinute pe cale sintetica au dat rezultate bune, nu inseamna ca folosirea lor in cantitati mari nu poate fi daunatoare pentru sanatate. Suplimentele de vitamine sint in cea mai mare parte inutile si de foarte multe ori toxice pentru organism, iata rezultatele unor anchete, care ne demonstreaza acest fapt. Explicatia este una singura: luate in cantitate foarte mare, suplimentele de vitamine pot deveni toxice. Chiar daca analizele chimice arata aceeasi compozitie si structura, cele naturale sint mai eficiente, deoarece, prin natura lor, sint mult mai complexe.

  • Reducerea efectelor fumatului si ale bauturii

    Reducerea efectelor fumatului si ale bauturii

    A bea si a fuma: nu se numara printre lucrurile care te ajuta sa te mentii in forma. Dar nici nu ai chef sa renunti la pachetul de tigari sau sa inlocuiesti vinul cu apa. Solutia este sa alegi alimentele potrivite pentru a combate efectele negative ale alcoolului si nicotinei

  • Dieta cu mere si cu lamai purifica si slabeste

    Dieta cu mere si cu lamai purifica si slabeste

    Dietele pe baza de fructe nu numai ca revitalizeaza organismul, insa mentin si silueta. Acestea sunt doar doua motive pentru care dieteticienii recomanda fructe precum merele si lamaile in alimentatia zilnica. Sunt doua modalitati ideale de lupta impotriva bolilor, acum, in mijlocul toamnei.

  • Zece reguli pentru a slabi usor si repede

    Zece reguli pentru a slabi usor si repede

    Este foarte putin probabil ca pilulele magice, aparatele care fac abdomenul plat in numai cateva saptamani, dietele pe termen lung si privarea de la elemente indispensabile corpului sa ne ajute cu ceva. De aceea va prezentam mai jos 10 reguli foarte utile:

  • Calitatile mierii - medicament si aliment pretios

    Calitatile mierii - medicament si aliment pretios

    Calitatile mierii - medicament si aliment pretios - sint cunoscute inca din antichitate. Tracii numeau mierea hranaa vie, pentru ca se asimileaza usor si are un continut in microelemente similar cu cel al singelui uman.

  • Cerealele si derivatele lor

    Cerealele si derivatele lor

    Cerealele si derivatele lor constituie pentru om baza alimentatiei vegetale. Ele reunesc intr-un volum mic cantitati importante de substante nutritive, fiind surse importante de calorii, fier, vitamine...

  • Tempura - cu fructe de mare si legume din gradina ta

    Tempura - cu fructe de mare si legume din gradina ta

    Ingrediente: 350g creveti sau scoici proaspete (sau congelate), 1 cartof mic decojit si taiat bucatele, 1 ceasca ciuperci sau vinete cubulete, 85g fasole verde, 3 cepe verzi si 3/4 ceasca patrunjel, ulei pentru prajit, ou batut, 1 ceasca faina si 1 ceasca apa.

  • Ardei chilli, istorie si proprietati

    Ardei chilli, istorie si proprietati

    Capsaicina, substanta care ofera iuteala ardeilor, impreuna cu alte substante, formeaza un anestezic foarte eficace. Acesta afecteaza doar celulele nervoase sensibile la durere si le opreste sa transmita semnale catre creier.

  • Culori calde si culori reci in gradina

    Culori calde si culori reci in gradina

    Dupa cum se stie rosul, galbenul si portocaliul sunt considerate culoriu calde si cu siguranta vor atrage privirea oricui inducand o stare de optimism si vitalitate. Albastrul, movul si verdele, culori considerate reci au darul de a relaxa si linisti privitorul.

  • Cativa termeni despre soare si gradina

    Cativa termeni despre soare si gradina

    Ce inseamna clar termeni ca soare din plin, partial umbra si alti termeni de gen? Astfel de intrebari sunt foarte importante pentru ca plantele au diferite nevoi de soare si lumina

  • Rasadurile - cum se fac si ce probleme pot aparea

    Rasadurile - cum se fac si ce probleme pot aparea

    Cand vine vorba de realizarea rasadurilor, tehnica este simpla si materialele de care avem nevoie sunt putine la numar; pe de alta parte, recompensa va fi mare atunci cand vom vedea plantutele firave, de abia iesite din seminte...

  • Loboda se poate semana si toamna

    Loboda se poate semana si toamna

    Loboda este o planta anuala care se inmulteste prin semintele care apar in luna august. Datorita rezistentei la temperaturile reduse, se poate semana si toamna si primavara. Frunzele se pot conserva peste iarna in borcane, asezate strat peste strat, peste care presara sare de bucatarie