
Arta decorativa a mozaicului
Folosit in decorarea spatiilor interioare, mozaicul are o istorie veche de mii de ani, fiind intalnit inca din timpul oamnilor primitivi ce asezau pietricele in diferite modele, descriind o directite sau un mesaj.
Folosit in decorarea spatiilor interioare, mozaicul are o istorie veche de mii de ani, fiind intalnit inca din timpul oamnilor primitivi ce asezau pietricele in diferite modele, descriind o directite sau un mesaj.
Mozaicul, un produs extrem de flexibil, poate fi folosit pentru suprafete exterioare (fatade, fantani, spatii publice), fiind rezistent la variatii de clima, cat si pentru suprafete interioare sau medii acvatice, conferind eleganta, caldura, frumusete si stralucire spatiului in care a fost folosit.
Amenajarea unei bai de mici dimensiuni poate fi uneori dificila. Un spatiu redus nu ne permite sa ne punem in aplicare toate ideile de design. Trebuie sa alegem cu atentie schema de culori si mobilierul pe care dorim sa-l integram in decor.
Placile ceramice sunt utilizate pe scara larga in decorarea multor interioare, in special in bai si bucatarii. Prezenta acestui material in casele noastre se datoreaza proprietatilor pe care le detine: inalta rezistenta, design elegant, functionalitate si durabilitate.
Atunci cand priviti placile de mozaic, care sunt utilizate, de regula, in bucatarii, bai, pe peretii interiori si pardoseli va vin in minte, cel mai probabil, imaginile care redau piese complicate din mozaic, gasite in ruinele antice grecesti sau romane
Expertii sustin ca decorarea baii incepe cu alegerea gresiei si a faiantei si se finalizeaza cu accesoriile, care trebuie sa fie in ton cu aceste prime doua elemente. In materie de modele si culori, anul acesta se poarta pardoseala care imita lemnul sau piatra
Virozele sint boli cu caracter infectios, provocate de agenti patogeni, numiti virusuri. In tara noastra au fost semnalate, la vita de vie, o serie de viroze...
Cultura si valoare nutritiva
Gaudi a reusit sa creeze o reteta arhitecturala unica care combina taria goticului, cu luminozitatea catalana si influente din natura , impunand astfel linii extrem de fluide dar foarte sinuoase. Astfel, s-au nascut catenele gigantice care amintesc de cele gotice, dar care prezinta forme neregulate.