ouale de Paste

Alte cautari:

  • Obiceiuri de Paste in diferite culturi europene

    Obiceiuri de Paste in diferite culturi europene

    Pe langa tipicul religios traditional, aproape similar, in tarile crestine europene s-au dezvoltat si alte obiceiuri zonale de Paste. Acestea sunt legate de simbolurile clasice: ouale incondeiate, iepurasii din ciocolata, cosurile cu flori de

  • Aranjamente florale de Paste si primavara

    Aranjamente florale de Paste si primavara

    Ideile pe care vi le prezentam in continuare le consideram a fi potrivite fie ca aveti nevoie de un aranjament floral pentru masa de Paste, fie pentru o petrecere de primavara (cu putine modificari).

  • Decoratiuni handmade pentru masa de Paste

    Decoratiuni handmade pentru masa de Paste

    In perioada Sarbatorilor Pascale magazinele si targurile sunt pline de decoratiuni, atat pentru masa de Paste cat si pentru intreaga casa. Insa, aceste produse scoase pe banda rulanta, nu vor aduce nicidecum autenticitate si originalitate decorului cu care veti dori sa va surprindeti placut invitatii.

  • Ouale de Pasti - obiecte de arta

    Ouale de Pasti - obiecte de arta

    De-a lungul timpului ouale de Pasti au trecut prin multe schimbari din punct de vedere estetic. Ele au suferit diverse modificari de stil, culoare, modele tocmai pentru ca reprezinta un simbol si decoratiunea centrala a Marii Sarbatori a Invierii

  • Masa de Paste - modalitati de decorare

    Masa de Paste - modalitati de decorare

    Masa de Paste trebuie sa fie luminoasa si aerisita, asa cum sugereaza insasi primavara. Aceasta nu inseamna ca trebuie neaparat sa eliminati din peisaj vechile piese (vesela, pahare, farfurii etc.), ci presupune o regandire a decorului astfel incat el

  • Pastele in Australia

    Pastele in Australia

    Pastele Australian are cateva particularitati; simbolurile, traditia si obiceiurile fiind oarecum diferite de ceea ce se intampla in emisfera nordica a continentului. Iepurasul de Paste - cel mai important simbol al acestei sarbatori, reprezentantul fertilitatii si

  • Prajitura cu miere si nuci

    Prajitura cu miere si nuci

    Pe masa de Paste suntem obisnuiti sa avem in fiecare an traditionalul cozonac si pasca. Cu toate acestea, simtim nevoia si de un altfel de desert, mai simplu si mai usor. Daca nu ati folosit toate nucile la cozonac, va propunem sa incercati prajitura cu miere si nuci.

  • Idei decorative de Paste

    Idei decorative de Paste

    Pastele reprezinta una dintre sarbatorile preferate ale oamenilor, fiind asociat cu primavara si cu renasterea naturii. Temele decorative specifice anotimpului si traditiei acestei sarbatori, precum si oferta generoasa a mediului inconjurator: flori

  • Cum sa reduceti stresul din timpul sarbatorilor

    Cum sa reduceti stresul din timpul sarbatorilor

    Una dintre cele mai stresante perioade ale anului este cea din timpul sarbatorilor. Momentele petrecute de Paste sau de Craciun ar trebui sa fie distractive si relaxante, insa, undeva pe drum stresul, asteptarile nerealiste, cererile nerezolvabile

  • Culorile primaverii

    Culorile primaverii

    Pastele este cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii, avand atat o semnificatie religioasa, cat si una laica, seculara. Este serbarea primaverii, anotimpul transformarii pamantului si al infloririi; celebrarea renasterii fizice si spirituale. Dorinta de

  • Penne alla Puttanesca

    Penne alla Puttanesca

    Ingrediente penne (sau alt tip de paste) 350 g, ansoa 6 bucatele, masline 20 de bucati, capperi 1/2 lingurita, rosii 5-6 bucati sau o cutie, ulei de masline, usturoi, patrunjel, ardei iute

  • Cum decoram ouale de Pasti?

    Cum decoram ouale de Pasti?

    Chiar daca am intrat in Saptamana Patimilor nu putem sa nu ne gandim la perioada vesela si plina de voie buna ce va urma Invierii Domnului. Nu mai este mult pana atunci, iar noi suntem pe ultima suta de metri cu pregatirile necesare acestei

  • Decoratiuni pentru masa de Paste

    Decoratiuni pentru masa de Paste

    Ce motiv mai bun sa atrageti copii la masa decat cu o decoratiune dulce de tot. Pe farfurioare mici, aranjati cate un iepuras mic de ciocolata neagra sau alba

  • Pasticcio

    Pasticcio

    Ingrediente 2 cani de fussili, 1 lingura ulei, 4 linguri smintina, sare, rosmarin. Sos: 2 linguri ulei, 1 ceapa taiata fin, 1 ardei rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi tocati, jumatate de kg. carne tocata de vita, 420 gr. de rosii din conserva taiate, o ceasca vin alb, 2 linguri de patrunjel tocat fin, sare si piper. Topping: o cana de iaurt gras, 3 oua, cascaval ras (o mina buna)

  • Anemona sau Floarea Pastelui

    Anemona sau Floarea Pastelui

    Anemona este o planta perena, ce prezinta o mare varietate de culori. Face parte din familia Ranculacee si este originara din regiunile montane din jurul Marii Meditenane. Numele de Floarea Pastelui i-a fost atribuit datorita perioadei de

  • Hraneste-ti corpul in mod sanatos

    Hraneste-ti corpul in mod sanatos

    Energia noastra principala, primara, cea care ne permite sa ne miscam, sa invatam, cea care ne ajuta sa crestem si care ne vindeca, o obtinem, inainte de toate, din hrana. De cateva ori pe zi, corpul nostru ne cere sa-l hranim. Imediat ce il lipsim de doza sa necesara de energie, problemele incep sa apara: ne simtim slabiti, ineficienti, deseori suntem cuprinsi de dureri de cap sau de indispozitii difuze

  • Ce sunt alimentele organice?

    Ce sunt alimentele organice?

    Consumul alimentelor organice este bun pentru sanatate. Pe langa exercitiile fizice este bine sa aveti si un regim alimentar sanatos. O parte importanta din acest regim o pot constitui alimentele organice. De ce sa optati pentru o alimentatie organica, incercam sa va explicam in acest articol.

  • Cultivarea si ingrijirea cactusilor

    Cultivarea si ingrijirea cactusilor

    Colectionarea cactusilor poate fi o intreprindere foarte interesanta si distractiva in acelasi timp, pentru ei sunt plante cu forme variate si/sau unice, iar cultivarea acestora nu necesita eforturi exceptionale...

  • Acarianul rosu al pomilor

    Acarianul rosu al pomilor

    (Panonychus ulmi) Nu ataca numai marul, ci si ceilalti pomi fructiferi. Acest daunator impiedica astfel hranirea normala a fructelor cu substante nutritive...

  • Portelanul - o istorie

    Portelanul - o istorie

    Portelanul a fost descoperit si folosit in China, unde primii calatori europeni au admirat materialul alb, transparent, aducand la intoarcere cateva lucrari.

  • Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

    Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

    Un desert simplu de facut, dar fi foarte gustos, care poate fi consumat si in timpul postului este Rulada de biscuiti cu nuca de cocos. In perioada postului renuntam la foarte multe alimente de baza, cum ar fi carnea, ouale si lactatele, si punem accent mai mult pe fructe si legume.

  • Vesela si accesorii de portelan

    Vesela si accesorii de portelan

    Chinezii au fost primii care au descoperit secretul fabricarii portelanului. Portelanul este un material ceramic alb si translucid obtinut prin arderea la temperaturi inalte a unei paste de cuart, de caolin si de feldspat impreuna cu adaosuri de alti componenti.

  • Ouale decorative pentru Pasti

    Ouale decorative pentru Pasti

    Probabil ca nimeni nu-si imagineaza ca de Pasti sa nu decoreze masa cu oua care mai de care frumos pictate si aranjate, imbracate in haine de sarbatoare. Uneori ouale sunt atat de frumos accesorizate incat seamana cu mici opere de arta

  • Cura cu oua de prepelita

    Cura cu oua de prepelita

    Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafea (la care trebuie sa renuntati in timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), inainte de micul dejun.

  • Paste cu broccoli

    Paste cu broccoli

    Ingrediente: 226 g paste 1 manunchi de broccoli, fiert si scurs de apa

  • Tarta cu pere si crema de iaurt

    Tarta cu pere si crema de iaurt

    Cand ai pofta de ceva bun, incearca o reteta simpla si delicioasa - tarta cu crema de iaurt si pere. Acest desert, pe langa faptul ca este foarte gustos, este si sanatos. Zemoase si aromate, perele sunt unele dintre cele mai cautate fructe ale sezonului.

  • “Vis de iarna” - ceva dulce pentru masa de Craciun

    “Vis de iarna” - ceva dulce pentru masa de Craciun

    Cei care iubesc frisca si ciocolata alba pot realiza un desert delicios, care poate fi servit atat de Craciun cat si in seara de Revelion. Desertul este usor de facut si este perfect pentru anotimpul rece. Este vorba despre tortul “Vis de iarna”, care va va cuceri atat prin gust cat si prin aspect.

  • Trucuri inedite pentru decoratiunile de Pasti

    Trucuri inedite pentru decoratiunile de Pasti

    Marea sarbatoare a Invierii Domnului, care marcheaza si trecerea de la intuneric la lumina, de la iarna la primavara, se apropie tot mai mult. Acest lucru ar trebui sa fie oglindit si de locuintele noastre, iar cand ne gandim la decoratiuni specifice

  • Decoratiuni de primavara pentru masa

    Decoratiuni de primavara pentru masa

    Desi avem parte de zile mai capricioase si mai mohorate am intrat totusi in anotimpul florilor, a renasterii naturii. Natura se schimba, se transforma, revine la viata. Asa trebuie sa facem si noi cu propria persoana insa si cu propria locuinta