
Alegerea podelei potrivite
Sa alegi o podea din lemn masiv dintre mai multe optiuni precum parchet laminat, linoleu sau covorase nu este o decizie lipsita de importanta.
Sa alegi o podea din lemn masiv dintre mai multe optiuni precum parchet laminat, linoleu sau covorase nu este o decizie lipsita de importanta.
Stiati ca nu numai o piesa de mobilier ci si un perete poate deveni centru de atractie al unei camere? Fie ca va ganditi la o culoare mai vie sau la o combinatie de lemn si vopsea sau la un perete din caramida avand la baza un semineu dragut
Galeriile moderne ofera o mare varietate de modele si materiale. Noile de stiluri de decorare includ pe langa traditionalele materiale folosite adica lemn si metal, si sticla, fier forjat si ceramica
Modul in care arata o podea depinde in primul rand de materialul din care este facuta. Iata in continuare cateva optiuni:
Ca lider pe piata de materiale pe baza de lemn firma M. Kaindl Holzindustrie din Austria se distinge atat prin productia prietenoasa fata de mediu cat si prin calitatea produselor care stabilesc un nou standard in domeniu.
Fiecare esenta are personalitatea ei, care trebuie pastrata in fibra parchetului. Parchetul stratificat unistrip, purtand marca Natural Wood Floor reprezinta o noutate pe piata romaneasca.
Utilizarea materialelor fonoabsorbante in finisajele interioare ale cladirilor a devenit o practica standard in arhitectura actuala. Desi rolul primordial al unui material fonoabsorbant modern este absorbtia sunetului, sau indeplinirea functiei de bariera acustica, acesta intruneste si alte cerinte practice cu privire la finisaje.
Cu panourile RIGIPS peretii existenti pot fi finisati prin tehnica de executie uscata. Caracteristicile acestora privind izolarea fonica si termica pot fi imbunatatite in combinatie cu materialele izolatoare corespunzatoare.
Tablourile, figurative sau de alt gen, intregesc decoratia unui apartament, ii dau viata si accentueaza stilul interiorului, atunci cand sunt bine alese si de calitate.
Frumusetea si durabilitatea lemnului sunt numai cateva calitati care ne fac sa alegem acest material atat pentru piesele de mobilier, cat si pentru podeaua din bucatarie, dar nu numai.
Trebuie luate multe in considerare cand alegi un parchet. Vom vedea multe tipuri, dimensiuni, culori, metode de aplicare si o larga varietate a tipului de lemn din care este fabricat parchetul astazi
Alegerea mortarului potrivit pentru montarea placilor dumneavoastra de ceramica, va aduce un plus de tarie si durata de viata noii dumneavoastra pardoseli. Aici sunt cateva sfaturi care sa va ajute la cumparare
Pardoselile sunt elemente ale constructiei supuse unor eforturi mari (compresiune, sarcini concentrate, sarcini uniform distribuite sau cu soc, etc.).
Create astfel incat sa lase apa sa se scurga din pamant dar fara sa ude zidaria casei, jardinierele pe care le vom prezenta in acest material sunt facute din din material plastic asezat intr-o rama de lemn.
Tamplaria din aluminiu sau pvc si geamul termopan au devenit semne distinctive ale oricarei constructii noi, dar au inlocuit si tamplaria din lemn a unor case mai vechi. in timp, aceste ferestre au reusit sa se impuna datorita unor avantaje si calitati incontestabile pe care le au.
Fibrele naturale ale mobilierului de rachita, bambus sau ratan se vor pastra in conditii bune mai multi ani daca sunt ingrijite si spalate cu atentie.
Proiectul de arhitectură trebuie să fie semnat și ștampilat de un arhitect membru al Ordinului Arhitecților din România. Proiectele de rezistență și de instalații trebuie să fie verificate și ștampilate de proiectanți atestați de MTPL
O casă în aer liber, făcută din ceea ce a născocit natura mai potrivit - lemnul, poate deveni visul oricăruia dintre noi.
Pentru a fixa un obiect mai mare sau mai greu in peretele respectiv trebuie mai intai fixata o bucata de lemn, numita diblu.
Proiectata de arhitectii companiei olandeze MVRDV si cei ai companiei britanice Mole Architects, Balancing Barn este o casa de vacanta ce se face usor remarcata datorita designului inedit. Casa e afla pe un sit dintr-o zona naturala protejata, langa satul Thorington, in Suffolk, Marea Britanie.
Un spatiu locuibil de mici dimensiuni este mult mai greu de amenajat decat unul spatios. Insa, organizat eficient, poate devini unul foarte confortabil. Pentru ca spatiul sa fie unul functional, designerii de interior apeleaza la mici trucuri, precum suprapunerile pe verticala, mobilierul multifunctional si optimizarea si compartimentarea eficienta a spatiilor de depozitare.
Spatiul in care copilul isi petrece majoritatea timpului trebuie sa fie dotat corespunzator nevoilor acestuia. O importanta la fel de mare trebuie acordata felului in care este amenajata si decorata incaperea. Alegerea unui stil de amenajare, care sa se potriveasca cu personalitatea copilului, nu este una usoara.
Indiferent de zona sau de tara, casele rustice au un farmec aparte. Stilul french-country iese insa in evidenta prin eleganta, lux si rafinament. Stilul frantuzesc nu inseamna doar piese de epoca scumpe ci si un âlook Parizianâ. Pentru a obtine decorul chic dorit trebuie sa tineti cont de cateva aspecte ce definesc acest stil.
Una dintre cele mai rentabile metode de incalzire a unui apartament sau a unui birou este cea realizata cu ajutorul sobei cu acumulare de caldura. Aceasta sursa ingeniosa de incalzire a fost proiectata special pentru a reduce la minim costurile.
Situata aproape de Reims, Franta, Wave Home (La Maison Vague) este una dintre cele mai ingenioase constructii din acesta zona. Ceea ce o face atat de interesanta este faptul ca aspectul acesteia se schimba odata cu natura.
Modul in care ne amenajam locuinta spune foarte multe despre noi. Dupa o privire de ansamblu ne putem da seama daca design-ul interior a fost realizat de un âelâ sau de o âeaâ. O amenajare feminina se va distinge de una masculina prin liniile curbe, materialele si tesaturile luxoase, culorile discrete si detaliile asimetrice.
Casele ecologice sunt construite din materiale care au un impact scazut asupra mediului in procesul de productie, utilizare sau reciclare, si a caror prelucrare necesita un consum redus de energie. Astfel de locuinte au fost concepute inca din antichitate.
Scaunul se afla printre primele obiecte cu care omul isi mobileaza locuinta. Aproape fiecare incapere dispune de un astfel de obiect. Nu se stie exact cand a aparut primul scaun si cine l-a creat, dar, de-a lungul timpului, aceasta piesa de mobilier a suferit modificari radicale.
Traim intr-o perioada de schimbari continue in care cautam in permanenta sa ne imbunatatim conditiile de trai. Ne dorim mai mult confort dar si un spatiu functional adaptat nevoilor zilnice.
O bucatarie mica poate fi la fel de frumoasa, confortabila si moderna precum una spatioasa. Spatiul nu reprezinta o problema daca este organizat eficient. Exista si cateva trucuri pentru a mari, cel putin vizual, incaperea.