prajitura

Alte cautari:

  • Prajitura cu miere si nuci

    Prajitura cu miere si nuci

    Pe masa de Paste suntem obisnuiti sa avem in fiecare an traditionalul cozonac si pasca. Cu toate acestea, simtim nevoia si de un altfel de desert, mai simplu si mai usor. Daca nu ati folosit toate nucile la cozonac, va propunem sa incercati prajitura cu miere si nuci.

  • Desert libanez – prajitura cu gris si iaurt

    Desert libanez – prajitura cu gris si iaurt

    Deserturilor libaneze sunt cunoscute si apreciate in toata lumea. Acestea sunt in mare parte preparate cu miere sau apa de trandafiri. Baclavaua, maamoul si sfouful sunt doar cateva dintre cele mai bune deserturi libaneze. Prajitura cu gris si iaurt este un alt desert delicios care merita incercat.

  • Desert traditional austriac: Sachertorte

    Desert traditional austriac: Sachertorte

    Sachertorte, traditionalul desert austriac, va fi cu siguranta pe placul iubitorilor de ciocolata. Desi nu este un desert sofisticat, totrul vienez va va surprinde cu gustul sau rafinat. Dar nu gustul este cel care a facut acesta prajitura atat de celebra, ci povestea ei, care a inceput in 1832.

  • Prajitura cu crema de lamaie

    Prajitura cu crema de lamaie

    Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.

  • Tarta cu prune

    Tarta cu prune

    Atunci cand doriti sa savurati o prajitura gustoasa, cu fructe de sezon, care sa fie si foarte usor de pregatit, tarta cu prune poate fie o alegere potrivita. Pe langa faptul ca prunele sunt foarte gustoase, acestea aduc numeroase beneficii organismului.

  • Desert italienesc: Tiramisu

    Desert italienesc: Tiramisu

    Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian foarte delicios si apreciat peste tot in lume. Aceasta prajitura a fost denumita altfel la inceput, si anume Bagatela Toscana, si a fost preparata prima data in Siena, o localitate din Italia, cu ocazia vizitei Marelui Duce Cosimo al III-lea de Medici.

  • Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca

    Desert oriental – Cataif cu nuca si frisca

    Cataiful, cunoscut si sub denumirea de Konafa, Knafah, Knafe, Kenafi, este un desert specific bucatariei orientale. Turcii, egiptenii, libanezii si palestinieni il prepara de cand se stiu, prajitura fiind una dintre cele mai populare din Orientul Mijlociu.

  • Lamaia

    Lamaia

    Desi rareori sunt mancate separat, lamaile au un rol foarte important in aroma multor preparate alimentare... cu siguranta ati mancat peste cu lamaie, v-ati baut ceaiul cu o felie de lamaie, sau ati adaugat in aluatul de prajitura coaja rasa de lamaie.

  • Prajitura Surpriza

    Prajitura Surpriza

    Ingrediente: 270 g faina 2 lingurite praf de copt (1 plic) 150 g unt, la temp. camerei 300 g zahar 4 oua 375 ml iaurt simplu sau lapte acrit 1 1/2 lingurite esenta de vanilie

  • Cantarele corporale si de bucatarie

    Cantarele corporale si de bucatarie

    In orice casa trebuie sa existe un cantar pentru masurarea greutatii corporale si din nici o bucatarie nu trebuie sa lipseasca un cantar pentru a masura corect toate ingredientele pentru mancarea sau prajitura preferata

  • Cheesecake cu biscuiti

    Cheesecake cu biscuiti

    Cheesecake cu biscuiti este un dulce usor de preparat si pe gustul celor dragi. Acest desert, care are o baza de biscuiti crocanta si o crema fina de branza, nu necesita coacere.

  • Aranjarea mesei

    Aranjarea mesei

    O masa festiva are nevoie atat de accesoriile decorative, cat si de vesela si paharele potrivite. In cazul in care meniul servit contine mai multe feluri de mancare va trebui sa asezam mai multe feluri de farfurii si de tacamuri. Aranjarea si folosirea corecta reprezinta

  • Pastele in Australia

    Pastele in Australia

    Pastele Australian are cateva particularitati; simbolurile, traditia si obiceiurile fiind oarecum diferite de ceea ce se intampla in emisfera nordica a continentului. Iepurasul de Paste - cel mai important simbol al acestei sarbatori, reprezentantul fertilitatii si

  • Prajitura cu mere americana

    Prajitura cu mere americana

    Ingrediente: faina, zahar, margarina, nuci pisate, scortisoara, bicarbonat, sare, smantana, esenta de vanilie, ou, mere taiate bucatele...

  • Negresa simpla

    Negresa simpla

    Ingrediente: 120 g unt 200 g zahar 2 oua 1 lingurita vanilie...

  • Tort cu capsuni

    Tort cu capsuni

    Ingrediente: 150 g faina 150 g margarina sau unt 150 g zahar pudra...

  • Canneles de Bordeaux

    Canneles de Bordeaux

    Ingrediente: 2 cani lapte 260 g zahar 1 baton de vanilie, zdrobit (aprox. 25-30 gr) 56 gr unt 170 gr faina 2 galbenusuri de ou 3 lingurite rom negru unt pt ungerea formelor

  • Rubarba - Rheum rhabarbarum

    Rubarba - Rheum rhabarbarum

    Rubarba sau revent, pe numele ei stiintific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale, este de fapt o leguma folosita in preparatele culinare si in medicina...

  • Pagina 1 din 1