Plante aromatice
Se mai pot numii mirodeniile lumii europene, sunt ieftine si la indemana oricarei gospodine.
Se mai pot numii mirodeniile lumii europene, sunt ieftine si la indemana oricarei gospodine.
In perioada Sarbatorilor Pascale magazinele si targurile sunt pline de decoratiuni, atat pentru masa de Paste cat si pentru intreaga casa. Insa, aceste produse scoase pe banda rulanta, nu vor aduce nicidecum autenticitate si originalitate decorului cu care veti dori sa va surprindeti placut invitatii.
Pe langa tipicul religios traditional, aproape similar, in tarile crestine europene s-au dezvoltat si alte obiceiuri zonale de Paste. Acestea sunt legate de simbolurile clasice: ouale incondeiate, iepurasii din ciocolata, cosurile cu flori de
Masa de Paste trebuie sa fie luminoasa si aerisita, asa cum sugereaza insasi primavara. Aceasta nu inseamna ca trebuie neaparat sa eliminati din peisaj vechile piese (vesela, pahare, farfurii etc.), ci presupune o regandire a decorului astfel incat el
Ingrediente: paste, ardei rosu, ciuperci feliate, broccoli, sos Caesar, mazare, porumb (optional)
Ingrediente: 225 g paste fetucini 2 linguri unt...
Ingrediente: 230 g paste 3 linguri sos de soia 2 linguri otet de orez...
Ingrediente: 210 g paste 1 ardei gras verde 1 ceapa 1 rosie mare...
Ingrediente: 3 jumatati de piept de pui
Ingrediente: 6 pulpe de pui, fara piele si injumatatite 3 linguri ulei
Ingrediente: 8 - 10 aripioare de pui 1/3 cana sos de soia
Ingrediente: 226 g paste 1 manunchi de broccoli, fiert si scurs de apa
Ingrediente 2 cani de fussili, 1 lingura ulei, 4 linguri smintina, sare, rosmarin. Sos: 2 linguri ulei, 1 ceapa taiata fin, 1 ardei rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi tocati, jumatate de kg. carne tocata de vita, 420 gr. de rosii din conserva taiate, o ceasca vin alb, 2 linguri de patrunjel tocat fin, sare si piper. Topping: o cana de iaurt gras, 3 oua, cascaval ras (o mina buna)
Ingrediente orez, morcov, patrunjel radacina, ceapa, ardei, Delikat, ulei si apa Pt. sos: o ligura si jumatate de bulion, o cana de apa, sare sau delikat dupa gust
Dintre colectiile legate de o sarbatoare, cea mai spectaculoasa si interesanta este cea legata de Paste
Ideile pe care vi le prezentam in continuare le consideram a fi potrivite fie ca aveti nevoie de un aranjament floral pentru masa de Paste, fie pentru o petrecere de primavara (cu putine modificari).
Pe masa de Paste suntem obisnuiti sa avem in fiecare an traditionalul cozonac si pasca. Cu toate acestea, simtim nevoia si de un altfel de desert, mai simplu si mai usor. Daca nu ati folosit toate nucile la cozonac, va propunem sa incercati prajitura cu miere si nuci.
Mancarea de gutui le trezeste unora amintiri placute din copilarie iar altora curiozitatea, caci nu toata lumea a gustat din preparatele ce au drept ingrediente principale puiul si gutuia.
Bogati in proteine si fibre, mugurii de bambus nu sunt doar foarte gustosi, ci si foarte sanatosi. Acesta este un ingredient de baza in bucataria asiatica si cu precadere in bucataria chinezeasca. Mugurii de bambus pot fi adaugati in supe sau pot fi serviti alaturi de carnuri, taitei sau alte legume, aducand o textura crocanta.
Chinezii au fost primii care au descoperit secretul fabricarii portelanului. Portelanul este un material ceramic alb si translucid obtinut prin arderea la temperaturi inalte a unei paste de cuart, de caolin si de feldspat impreuna cu adaosuri de alti componenti.
Cuscusul, un aliment de baza in tarile arabe, a patruns cu succes si in bucatariile europene. Produs de obicei din semolina (grau dur macinat grosier), dar si, in unele regiuni, din orz sau mei, cuscusul este considerat astazi de nutritionisti ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente provenite din cereale.
Pastele reprezinta una dintre sarbatorile preferate ale oamenilor, fiind asociat cu primavara si cu renasterea naturii. Temele decorative specifice anotimpului si traditiei acestei sarbatori, precum si oferta generoasa a mediului inconjurator: flori
Una dintre cele mai stresante perioade ale anului este cea din timpul sarbatorilor. Momentele petrecute de Paste sau de Craciun ar trebui sa fie distractive si relaxante, insa, undeva pe drum stresul, asteptarile nerealiste, cererile nerezolvabile
Pastele Australian are cateva particularitati; simbolurile, traditia si obiceiurile fiind oarecum diferite de ceea ce se intampla in emisfera nordica a continentului. Iepurasul de Paste - cel mai important simbol al acestei sarbatori, reprezentantul fertilitatii si
Va prezentam in continuare 9 moduri de a taia, praji sau fierbe mai bine si mai inteligent carnea si legumele, astfel incat acestea sa nu isi piarda substantele nutritive si vitaminele...
Aceasta cura dureaza o saptamana si inainte de a va spune ce trebuie a consumati in fiecare zi a saptamanii trebuie sa va amintim ca este important sa tineti cont de utmatoarele sfaturi
Energia noastra principala, primara, cea care ne permite sa ne miscam, sa invatam, cea care ne ajuta sa crestem si care ne vindeca, o obtinem, inainte de toate, din hrana. De cateva ori pe zi, corpul nostru ne cere sa-l hranim. Imediat ce il lipsim de doza sa necesara de energie, problemele incep sa apara: ne simtim slabiti, ineficienti, deseori suntem cuprinsi de dureri de cap sau de indispozitii difuze
Una din cele mai de succes abordari in intelegerea starii de sanatate, din punct de vedere nutritional, este cea a doctorului Peter D'Adamo, numita dieta corecta in functie de grupa sangvina...
Dieta folosita de Renee Zellweger dupa rolul din "Jurnalul lui Briget Jones"-Dieta Atkins
Este bine-cunoscut faptul ca supa de pui combate raceala. Cercetatorii sunt pe cale sa dezlege misterul eficientei acesteia. Ultimele teste de laborator au aratat ca deliciosul aliment reduce la jumatate procesele inflamatorii. Pentru cei care sufera de raceala, aceasta se traduce prin calmarea tusei, stranutului si reducerea secretiilor nazale.