Friptura de iepure
Ingrediente: 1 spinare de iepure sau pulpele din spate...
Ingrediente: 1 spinare de iepure sau pulpele din spate...
Lichiorul de oua, cunoscut si sub denumirea de “eggnog”, este o bautura traditionala americana care se consuma de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. Cu toate ca se folosesc aceleasi ingrediente de baza: lapte, zahar si oua batute, exista o sumedenie de retete pentru prepararea acestui lichior.
Lamaia este este un aliment aromat foarte des folosit la prepararea deserturilor, si nu numai. Si nu doar sucul de lamaie este folosit, ci si coaja acesteia care este un ingredient esential in multe retete. Este perfecta mai ales atunci cand avem nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugam lichid.
De cand emisiunile culinare difuzate la televizor au devenit din ce in ce mai cunoscute si mai indragite, interesul fata de tot ceea ce inseamna retete, feluri de mancare, amenajare, ustensile sau accesorii de bucatarie. Astfel cresc si pretentiile
Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologica si sanatate, insa numarul legumelor si fructelor consumate in mod obisnuit este in scadere.
La fel ca in moda si entertainment, si in industria alimentara, diete si retete exista tendinte. Saptamanal apar diete noi, care promit rezultate exceptionale, pentru ca apoi sa dispara in saptamana urmatoare si sa nu se mai auda niciodata de ele. Noile retete, nascocite de bucatari mai mult sau mai putin renumiti, capteaza atentia gurmanzilor, insa nu pentru mult timp. Iata care sunt pe moment tendintele in ceea ce priveste alimentatia
Obezitatea reprezinta una dintre cele mai frecvente boli ale omului modern. Au aparut o multime de retete minune care iti garanteaza ca vei slabi rapid, fara nici un efect secundar asupra organismului. Insa dupa ce au fost urmate, multi s-au plans de alte afectiuni. Va vom prezenta acum cateva tratamente naturiste, care ii pot ajuta pe cei care sufera de obezitate.
Levantica este o planta aromatica excelenta folosita tot mai des in bucatarie. Frunzele si florile acestei plante pot fi folosite atat proaspete cat si uscate. Puteti sa asezati levantica in zahar si dupa cateva saptamani sa folositi acest tip de zahar aromat pentru diverse retete de prajituri, briose si sufleuri.
Calamarii sunt fructe de mare tubulare, foarte gustoase, care se disting prin modul rapid de preparare. Calmarii folositi in alimentatie au dimensiuni mici si sunt gasiti sub forma de inele. Are numeroase proprietati nutritive si este foarte bogat in fosfor, proteine, vitamina B12 si riboflavin.
Cataiful, cunoscut si sub denumirea de Konafa, Knafah, Knafe, Kenafi, este un desert specific bucatariei orientale. Turcii, egiptenii, libanezii si palestinieni il prepara de cand se stiu, prajitura fiind una dintre cele mai populare din Orientul Mijlociu.
WikiFood.ro, primul portal de cultura si educatie gastronomica din Romania, bazat pe informatii oferite de medici nutritionisti este lansat astazi 2 martie 2011, de Ascend Netsolutions. Websiteul vine in sprijinul consumatorului, cu informatii complete
Pastele Australian are cateva particularitati; simbolurile, traditia si obiceiurile fiind oarecum diferite de ceea ce se intampla in emisfera nordica a continentului. Iepurasul de Paste - cel mai important simbol al acestei sarbatori, reprezentantul fertilitatii si
Este bine de stiut ca 100 g de pulpa de dovleac asigura aproximativ 71% din necesarul zilnic de vitamina A.
Pe plan mondial se produc anual 860.000 tone de masline si peste 1.600.000 tone de ulei de masline.
Portocalele si mandarinele sunt printre cele mai gustoase fructe exotice. In general ne spunem ca daca alegem un fruct cu coaja stralucitoare, lucioasa, si continutul acestuia va fi la fel de bun. Ei bine, nu este chiar asa...
Aceste ceaiuri sunt extrem de folositoare organismului uman.
Va prezentam aici cateva retete de preparare ale unor alifii extrem de bune pentru tratarea unor boli.
Desi rareori sunt mancate separat, lamaile au un rol foarte important in aroma multor preparate alimentare... cu siguranta ati mancat peste cu lamaie, v-ati baut ceaiul cu o felie de lamaie, sau ati adaugat in aluatul de prajitura coaja rasa de lamaie.
Pentru a scapa de cateva kilograme nu este obligatoriu sa renunti la mancare. Dimpotriva, este suficient sa mai adaugi o salata la meniul preferat.
Scopul dietelor depurative este de a ajuta organismul sa elimine toxinele si sa se regenereze, contribuind, bineinteles, si la scaderea in greutate.
Victor Popa are 60 de ani si locuieste de cand se stie in comuna prahoveana Gura Vitioarei, satul Faget.
Barbatii care au probleme de erectie le pot rezolva prin consumul zilnic de kiwi. Micutul fruct este foarte indicat pentru stimularea functiei sexuale masculine, spun specialistii, si este asociat cu fertilitatea.
Legenda provenind din secolul al IX-lea i.C. spune ca pastorul de capre etiopian Khaldi a observat ca dupa consumul frunzelor si fructelor unei anumite tufe, caprele sale au devenit agitate si nu-si gaseau linistea nici macar in timpul noptii.
Chutney - se obtine prin amestecarea unor ingrediente ( legume, fructe) ce au fost taiate marunt sau pasate si la care se adauga mirodenii dulci sau iuti. Este un echivalent indian pentru salsa specifica bucatariei din America Latina.
3 linguri zeama de portocala putine bucatele de ananas si avocado...
2 galbenusuri crude, sare, lamaie, putin mustar, cateva linguri de ulei de masline
Galuste de varza, Parjoale de varza, Chifetele de varza...
In 1795, In Franta, intr-o perioada dificila in istoria sa, cartofii au fost cultivati inclusiv in Gradinile Tuileries.
Rubarba sau revent, pe numele ei stiintific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale, este de fapt o leguma folosita in preparatele culinare si in medicina...
Nautul este o leguma rotunda, asemanatoare cu mazarea, insa ceva mai mare decat ea. Nautul este un ingredient caracteristic bucatariei din Orientul Mijlociu, Africa si India...