sos paste ciuperci

  • Cod cu sos de vin

    Cod cu sos de vin

    Ingrediente: 1 cod de 1/2 kg. 3 cepe 200 ml. vin alb 100 g. ciuperci 20 g. faina

  • Decoratiuni handmade pentru masa de Paste

    Decoratiuni handmade pentru masa de Paste

    In perioada Sarbatorilor Pascale magazinele si targurile sunt pline de decoratiuni, atat pentru masa de Paste cat si pentru intreaga casa. Insa, aceste produse scoase pe banda rulanta, nu vor aduce nicidecum autenticitate si originalitate decorului cu care veti dori sa va surprindeti placut invitatii.

  • Obiceiuri de Paste in diferite culturi europene

    Obiceiuri de Paste in diferite culturi europene

    Pe langa tipicul religios traditional, aproape similar, in tarile crestine europene s-au dezvoltat si alte obiceiuri zonale de Paste. Acestea sunt legate de simbolurile clasice: ouale incondeiate, iepurasii din ciocolata, cosurile cu flori de

  • Masa de Paste - modalitati de decorare

    Masa de Paste - modalitati de decorare

    Masa de Paste trebuie sa fie luminoasa si aerisita, asa cum sugereaza insasi primavara. Aceasta nu inseamna ca trebuie neaparat sa eliminati din peisaj vechile piese (vesela, pahare, farfurii etc.), ci presupune o regandire a decorului astfel incat el

  • Dieta Zen

    Dieta Zen

    Aceasta reteta reduce in acelasi timp si stresul acumulat la servici sau acasa si va ajuta sa scapati de kilogramele in plus.

  • Tempura - cu fructe de mare si legume din gradina ta

    Tempura - cu fructe de mare si legume din gradina ta

    Ingrediente: 350g creveti sau scoici proaspete (sau congelate), 1 cartof mic decojit si taiat bucatele, 1 ceasca ciuperci sau vinete cubulete, 85g fasole verde, 3 cepe verzi si 3/4 ceasca patrunjel, ulei pentru prajit, ou batut, 1 ceasca faina si 1 ceasca apa.

  • Cartofi cu ciuperci la cuptor

    Cartofi cu ciuperci la cuptor

    Cu cateva ingrediente obisnuite, cartofi, smantana, ciuperci din cutie, branza rasa sare si piper, puteti prepara o mancare rapida, pentru orice gust...

  • Bors de ciuperci

    Bors de ciuperci

    Ingrediente: 1 l apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic...

  • Paste cu broccoli

    Paste cu broccoli

    Ingrediente: 226 g paste 1 manunchi de broccoli, fiert si scurs de apa

  • Chec cu ciuperci

    Chec cu ciuperci

    Ingrediente: 3 cepe medii taiate cubulete, 2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete, 5 oua la temperatura camerei, 5 linguri de faina, 5 linguri de smantana, 1 legatura de marar, 3 linguri ulei, sare piper dupa gust.

  • Pasticcio

    Pasticcio

    Ingrediente 2 cani de fussili, 1 lingura ulei, 4 linguri smintina, sare, rosmarin. Sos: 2 linguri ulei, 1 ceapa taiata fin, 1 ardei rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi tocati, jumatate de kg. carne tocata de vita, 420 gr. de rosii din conserva taiate, o ceasca vin alb, 2 linguri de patrunjel tocat fin, sare si piper. Topping: o cana de iaurt gras, 3 oua, cascaval ras (o mina buna)

  • Ciuperci cu mujdei

    Ciuperci cu mujdei

    Ingrediente 1 kg ciuperci, 8 catei de usturoi, 2 legaturi marar, 250 g morcovi, 50 ml ulei, 200 ml chefir.

  •  Sufleu cu cartofi si ciuperci

    Sufleu cu cartofi si ciuperci

    Ingrediente 1 kg de cartofi 200g ciuperci 500g sfecla rosie 1 ceapa 2 linguri unt 80 ml supa 2 linguri patrunjel taiat marunt 2 oua 250 ml lapte 125 ml smantana 50g branza (mai uscata)

  • Sufleu de cartofi si ciuperci

    Sufleu de cartofi si ciuperci

    Ingrediente ( pentru 4 portii) 1 kg cartofi 200 g ciuperci 500 g sfecla rosie 1 ceapa 2 linguri de unt 80 ml supa 2 linguri patrunjel 2 oua 250 ml lapte 120 ml smantana sare, piper

  • Rosii umplute cu ciuperci

    Rosii umplute cu ciuperci

    Ingrediente 6-12 rosii, 100-150 g de ciuperci, 2 oua, 120 ml de ulei, o lingurita de mustar, o lingura cu zeama de lamaie, patrunjel verde sau marar verde tocat, sare, piper, dupa gust.

  • Ciuperci cu orez

    Ciuperci cu orez

    Ingrediente 300 grame de orez, 300 grame ciuperci, 3 cepe, 1 catel usturoi, 1 manunchi de patrunjel, 1/2 pahar coniac, parmezan ras (optional) unt, ulei de masline, sare, piper boabe.

  •  Fritata cu ciuperci si dovleac

    Fritata cu ciuperci si dovleac

    Ingrediente 550 gr. dovleac taiat in cubulete (fara samburi sau coaja), 15 gr. unt, patru linguri ulei, 150 gr. ciuperci, doua bucati usturoi (dupa gust) sfarimat, Opt bucati ceapa de primavara (verde) taiate, sapte oua marime medie - batute ca la omleta, mirodenii(piper,sare etc)

  • Lasagna

    Lasagna

    Ingrediente Un pachet lasagna (500 grame), o frunza dafin, o ceapa taiata, 1/4 ceasca ulei, doi catei usturoi taiati, doua lingurite oregano, patru lingurite busuioc uscat, o conserva suc de rosii, o conserva rosii in suc propriu, taiate, un virf de lingurita scortisoara, 500 grame branza foarte moale sau smantana grasa, doua oua batute, jumatate pahar branza Parmezan, 500 grame ciuperci proaspete taiate, 500 grame spanac taiat, doi dovlecei taiati, 500 grame branza mozzarella

  • Aranjamente florale de Paste si primavara

    Aranjamente florale de Paste si primavara

    Ideile pe care vi le prezentam in continuare le consideram a fi potrivite fie ca aveti nevoie de un aranjament floral pentru masa de Paste, fie pentru o petrecere de primavara (cu putine modificari).

  • Prajitura cu miere si nuci

    Prajitura cu miere si nuci

    Pe masa de Paste suntem obisnuiti sa avem in fiecare an traditionalul cozonac si pasca. Cu toate acestea, simtim nevoia si de un altfel de desert, mai simplu si mai usor. Daca nu ati folosit toate nucile la cozonac, va propunem sa incercati prajitura cu miere si nuci.