substante pentru stropit legume

Alte cautari:

  • Amestec pentru diferite legume

    Amestec pentru diferite legume

    Mranita reprezinta o proportie importanta pentru multe amestecuri, insa pentru unele un mare procentaj il reprezinta pamantul de telina, sau pamantul de rasadnita cum mai este denumit.

  • Reteta cu legume

    Reteta cu legume

    Fermierii viitorului, unul nu foarte indepartat, ar putea sa cultive legumele pentru retetele prescrise de medic. A manca legume a fost un lucru perceput intotdeauna ca un drum sigur catre sanatate, pentru ca acestea contin vitamine, minerale si fier, de care organismul uman are foarte mare nevoie.

  • Legumele si fructele in alimentatie

    Legumele si fructele in alimentatie

    Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologica si sanatate, insa numarul legumelor si fructelor consumate in mod obisnuit este in scadere.

  • Super fructe si legume

    Super fructe si legume

    Unele fructe sau legume sunt mai bune decat altele pentru valoarea nutritionala. Iata cateva dintre acestea.

  • Kiwi

    Kiwi

    In ultimul timp oamenii sunt din ce in ce mai interesati de alimentatie si de rolul acesteia pentru sanatatea lor. Conform unor studii recente, kiwi este fructul cu cele mai multe substante nutritive din categoria fructelor importante; de exemplu, kiwi contine mai multa vitamina C decat o portocala.

  • Sfaturi pentru hipertensivi

    Sfaturi pentru hipertensivi

    Pentru hipertensivi, se recomanda sa inlocuiasca in dieta grasimile animale cu grasimi vegetale, adica uleiuri vegetale, cel mai indicat fiind uleiul presat la rece. Aceste uleiuri, de masline, floarea soarelui sau soia, protejeaza vasele de sange fata de actiunea colesterolului. De asemenea, se recomanda suplimentarea potasiului din surse naturale: cereale (faina integrala de grau, taratele de grau, fulgii de ovaz), fructe (caisele, stafidele, prunele, alunele, migdalele, bananele, curmalele), legume (patrunjelul, spanacul, soia, cartofii, ciupercile champignon) si drojdia de bere.

  • Fertilizarea terenurilor

    Fertilizarea terenurilor

    Fertilizarea terenului este bine sa se faca folosind numai ingrasaminte organice, deoarece este mai sanatos si pentru dumneavoastra, cat si pentru clientii amatori de legume proaspete, care vor aprecia foarte mult acest lucru.

  • Gradina cu legume si flori

    Gradina cu legume si flori

    Planul pe care vi-l prezentam in continuare are in alcatuire legume dar si plante ornamentale cu flori. Un alt element decorativ vor fi si spalierele pe care se vor intinde trandafirii cataratori...

  • Spanacul

    Spanacul

    Spanacul este o planta legumicola foarte valoroasa datorita continutului ridicat in substante nutritive - saruri de fier, calciu, vitamina C - precum si faptului ca se poate consuma intr-o perioada cand lipsesc alte legume.

  • Rosia

    Rosia

    Rosiile reprezintă una din principalele culturi din grădina de legume, datorită fructului care e un aliment foarte valoros, ce contine însemnate cantităti de substante hrănitoare. Într-un kg de rosii se găsesc cca 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 20-60 gr vitamina C, 40-50 mg calciu, 20-30 mg fier.

  • Supa crema de ardei copti

    Supa crema de ardei copti

    Un preparat perfect pentru zilele de toamna este supa crema de ardei copti. Rosii, verzi sau galbeni, dulci sau picanti, ardeii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume de care dispunem in luna septembrie.

  • Paturi ridicate de flori – un decor inedit pentru gradina

    Paturi ridicate de flori – un decor inedit pentru gradina

    Pentru gradinarii experimentati sintagma paturi ridicate nu reprezinta o noutate. Nici nu are cum sa fie deoarece aceasta practica este folosita in gradinarit de mai bine de o suta de ani. Pentru cei mai putin cunoscatori, paturile ridicate sau straturile ridicate reprezinta portiuni ridicate de pamant, imprejmuite de diferite materiale.

  • Salata de cuscus cu pui si legume, o optiune sanatoasa pentru masa de pranz

    Salata de cuscus cu pui si legume, o optiune sanatoasa pentru masa de pranz

    Cuscusul, un aliment de baza in tarile arabe, a patruns cu succes si in bucatariile europene. Produs de obicei din semolina (grau dur macinat grosier), dar si, in unele regiuni, din orz sau mei, cuscusul este considerat astazi de nutritionisti ca fiind unul dintre cele mai sanatoase alimente provenite din cereale.

  • Iluminatul in bucatarie, la birou si in baie

    Iluminatul in bucatarie, la birou si in baie

    Cine isi doreste sa citeasca o carte, cine taie legume in bucatarie sau acela care se barbiereste in oglinda din baie are nevoie de lumina potrivita pentru toate aceste activitati. Fardat, scris, taiat - exista locuri in casa unde savarsim diferite activitati

  • Humusul. Sanatate pentru pamant

    Humusul. Sanatate pentru pamant

    Atunci cand nu este deranjata, natura are un ciclu aproape perfect. In padurile mixte, copacii si plantele isi extrag singure nutrientii pentru a creste. Atunci cand mor, acesti nutrienti se reintorc in sol, printr-un complex proces de descompunere.

  • Fructe exotice - Litchi

    Fructe exotice - Litchi

    Orice zona geografica cuprinde fructe specifice, fiecare avand un rol benefic pentru organism. Sunt nutritionisti care sustin ca cele mai sanatoase fructe, legume pentru organism sunt cele specifice arealului geografic in care te afli.

  • Ce puteti face pentru inima dumneavoastra

    Ce puteti face pentru inima dumneavoastra

    Inima este motorul vietii, ea actionand ca o pompa care tine permanent sangele in miscare, asigurand astfel alimentarea intregului organism cu oxigen proaspat din plamani si cu substante nutritive, precum si eliminarea reziduurilor...

  • Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice

    Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice

    Sucurile de fructe si legume avand valoare energetica redusa, pot inlocui alimentele concentrate si hipercalorice, reducand astfel substantial nivelul energetic al ratiei alimentare, fara a diminua insa volumul mesei.

  • Regimul supei pentru o saptamana

    Regimul supei pentru o saptamana

    Avantajul regimului supei rezida din calitatile sale nutritionale (este un fel de mancare foarte bogat in vitamine si minerale) si din durata sa scurta: niciodata mai mult de 7 zile (pentru a pierde intre 4 si 6 kilograme).

  • Sfaturi pentru regimul supei

    Sfaturi pentru regimul supei

    Inainte de a incepe sa tineti regimul supei este important sa tineti cont de urmatoarele sfaturi pentru a nu intampina neplaceri :

  • Vitaminele

    Vitaminele

    Fundamentale pentru existenta, vitaminele sunt substante organice necesare proceselor vitale. Pentru ca exista in cantitati infime in alimentele de origine naturala, sunt considerate nutrimente - precum proteinele, glucidele...

  • Ce sunt alimentele organice?

    Ce sunt alimentele organice?

    Consumul alimentelor organice este bun pentru sanatate. Pe langa exercitiile fizice este bine sa aveti si un regim alimentar sanatos. O parte importanta din acest regim o pot constitui alimentele organice. De ce sa optati pentru o alimentatie organica, incercam sa va explicam in acest articol.

  • Sarea si celelalte condimente

    Sarea si celelalte condimente

    Ideea conform careia o mancare fara sare nu are gust si ca sarea este elementul principal care da savoarea, este insa cat se poate de gresita. In acest articol vom demonstra acest lucru...

  • Condimentele

    Condimentele

    Condimentele sunt substante picante de origine minerala, vegetala, animala sau sinteza, care adaugate unor produse alimentare sau preparate alimentare dau un gust sau o aroma specifica. Aroma si gustul sunt date de uleiurile eterice si...

  • Ciupercile

    Ciupercile

    Ciupercile comestibile sunt legume care provin din culturi proprii sau care cresc singure. Ele se deosebesc de celelalte legume prin faptul ca sunt lipsite de clorofila, de aceea pot trai la intuneric....