substante toxice

Alte cautari:

  • Celulita

    Celulita

    Celulita reprezinta acel aspectul neplacut al pielii ("coaja de portocala") datorat stratului de grasime subcutanat.

  • Laptele si sanatatea

    Laptele si sanatatea

    Nu toata lumea cunoastele avantajele unei alimentatii bogate in lapte si produse derivate din acesta.

  • Miracolul numit miere

    Miracolul numit miere

    Mierea este cunoscuta si folosita din vremuri stravechi ca avand proprietati benefice asupra sanatatii, deoarece este un aliment ce contine elemente nutritionale de care organismul are nevoie pentru dezvoltare si refacere.

  • Cura cu oua de prepelita

    Cura cu oua de prepelita

    Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafea (la care trebuie sa renuntati in timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), inainte de micul dejun.

  • Clasificarea alimentelor

    Clasificarea alimentelor

    Alimentele contin elemente organice : proteine, glucide, si lipide, dar si saruri minarale, vitamine, apa si materii nedigerabile (fibre).

  • Vitamina E

    Vitamina E

    Uleiurile vegetale bogate in acizi grasi nesaturati: soia, porumb, floareaşsoarelui, fructele oleaginoase - arahide, seminte de floarea-soarelui etc., germenii de cereale, legumele verzi, spanacul, in special, si rosiile reprezinta principalele surse alimentare de vitamina E

  • Vitamina B12

    Vitamina B12

    Vitamina B12 se gaseste doar in alimentele de origine animala: carne - mai ales in ficat, lapte, produse lactate, oua, precum si in fructele de mare: crabi, stridii, scoici

  • Durerile de gat

    Durerile de gat

    Durerile de gat pot fi uneori insuportabile. Dar cu ajutorul unor remedii naturale le putem ameliora si chiar elimina.

  • Cruditatile si imunitatea

    Cruditatile si imunitatea

    Alimentele crude hranesc si vindeca totodata deoarece contin enzime, izvoare de viata ce nu pot fi "fabricate" prin alte metode decat cele naturale. Ele sunt necesare in egala masura atit pentru cei bolnavi, cit si pentru cei sanatosi.

  • Fosfor

    Fosfor

    Acest element chimic, care se gaseste in anumite alimente, este absorbit in intestin si se raspandeste in organism sub forma de fosfat.

  • Fluor

    Fluor

    Fluorul este o substanta simpla care intra in compozitia tesuturilor dure ale organismului (cartilaje, oase, dinti) si a fluorurii de sodiu.

  • Fier

    Fier

    De o importanta capitala pentru echilibrul sangvin, fierul este mineralul care ar trebui sa trezeasca atentia indeosebi tinerelor femei.

  • Crom

    Crom

    In ciuda prezentei sale mai mult decat discrete, cromul este un element fara de care organismul nu ar exista, pentru ca el este implicat intr-şo multime de functii metabolice.

  • Calciu

    Calciu

    Element indispensabil structurii si rezistentei osoase, calciul se gaseste aproape in totalitate (99%) in schelet. Restul serveste activitatii celulelor musculare, nervoase si cardiace.

  • Sucurile de fructe

    Sucurile de fructe

    Sucurile de fructe reprezinta un mod sanatos de hranire, despre care multi nu stiu mai nimic, considerand sucurile doar bauturi delicioase.

  • Ceaiul verde si sanatatea

    Ceaiul verde si sanatatea

    In domeniul tratarii bolilor, virtutile ceaiului verde nu au fost nici pe departe epuizate, desi in ultimii zece sau douazeci de ani s-au facut numeroase studii privind eficienta sa. Ceaiul verde este un aliment natural cu multe rezultate promitatoare in lupta impotriva anumitor maladii si afectiuni.

  • Legumele si fructele in alimentatie

    Legumele si fructele in alimentatie

    Suntem mai interesati ca oricand de efectele pozitive ale legumelor, de retete, de gust, de agricultura ecologica si sanatate, insa numarul legumelor si fructelor consumate in mod obisnuit este in scadere.

  • Ce sunt alimentele organice?

    Ce sunt alimentele organice?

    Consumul alimentelor organice este bun pentru sanatate. Pe langa exercitiile fizice este bine sa aveti si un regim alimentar sanatos. O parte importanta din acest regim o pot constitui alimentele organice. De ce sa optati pentru o alimentatie organica, incercam sa va explicam in acest articol.

  • Sarea si celelalte condimente

    Sarea si celelalte condimente

    Ideea conform careia o mancare fara sare nu are gust si ca sarea este elementul principal care da savoarea, este insa cat se poate de gresita. In acest articol vom demonstra acest lucru...

  • Ceaiul verde, secretul longevitatii

    Ceaiul verde, secretul longevitatii

    Daca doriti o viata mai lunga si mai sanatoasa, ei bine, ceaiul verde consumat zilnic este solutia. Un studiu desfasurat in Japonia de catre specialisti de la Universitatea Tohoku a demonstrat ca persoanele care consuma zilnic cel putin 5 cesti de ceai verde sunt mai ferite de afectiuni cardiace

  • Ciupercile

    Ciupercile

    Ciupercile comestibile sunt legume care provin din culturi proprii sau care cresc singure. Ele se deosebesc de celelalte legume prin faptul ca sunt lipsite de clorofila, de aceea pot trai la intuneric....

  • Un mar pe zi tine doctorul departe

    Un mar pe zi tine doctorul departe

    Fraza aceasta s-a dovedit a fi adevarata si in laboratoarele cercetatorilor. Nu numai ca merele au putine calorii si multe fibre, dar nutritionistii si oamenii de stiinta au descoperit ca merele previn unele probleme de sanatate...

  • Dieta in functie de grupa sangvina

    Dieta in functie de grupa sangvina

    Una din cele mai de succes abordari in intelegerea starii de sanatate, din punct de vedere nutritional, este cea a doctorului Peter D'Adamo, numita dieta corecta in functie de grupa sangvina...

  • Prevenirea bolilor alergice

    Prevenirea bolilor alergice

    Bolile alergice tisulare, cu anticorpi localizati numai in celula, apar progresiv in urma contactelor repetate sau prelungite intre piele si un agent cauzal, ele durand mult timp. Exemplu: eczema mainilor gospodinelor, care apare in contact cu detergenti...

  • Papadia

    Papadia

    Papadia se recomanda ca medicament in toate bolile in care exista un dezechilibru glandular. Datorita acestor calitati, ea se foloseste in unele boli ale ficatului, deoarece mareste secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui...