Amplasarea si udarea plantelor
Plantelor naturale nu le este cu totul indiferent locul in care sunt amplasate intr-o camera. Temperatura optima pentru acestea este de 18 -20C, temperatura pe care trebuie sa o adaptati in functie de specie.
Plantelor naturale nu le este cu totul indiferent locul in care sunt amplasate intr-o camera. Temperatura optima pentru acestea este de 18 -20C, temperatura pe care trebuie sa o adaptati in functie de specie.
Combaterea patogenilor daunatori plantelor prin tratamente cu fungicide este cea mai cunoscuta si cea mai practicata metoda.
Irigarea culturilor este o practica agricola care dateaza de mii de ani in istoria omenirii. In ciuda progreselor semnificative in agricultura de-a lungul timpului, scopul de baza al irigarii a ramas acelasi: de a suplimenta apa provenita din precipitatii in scopul cresterii randamentului culturilor si a calitatii recoltei.
Cu siguranta ca multi dintre noi iubim florile, chiar si pe cele obisnuite, dar ne temem ca ingrijirea lor ar fi prea complicata si ne-ar ocupa prea mult timp.
Daca aveti o gradina sau va pasioneaza in general subiectul, de ce sa nu le impartasiti si copiilor dumneavoastra din tainele si bucuriile acestui hobby?
Daca aveti o gradina sau va pasioneaza in general subiectul, de ce sa nu le impartasiti si copiilor dumneavoastra din tainele si bucuriile acestui hobby? Si ca totul sa fie mai usor atat pentru dumneavoastra dar mai ales pentru copii ne-am gandit
Cel mai evident mod prin care umezeala patrunde in casa este cu ajutorul ploii, care poate cadea pe un acoperis cu mici fisuri sau poate intra pe langa ferestre care nu sunt sigilate bine.
Alegerea corecta a ghiveciului pentru planta este la fel de importanta ca si sursa de lumina potrivita si udarea corespunzatoare. Dar apar foarte multe intrebari referitoare la vasul potrivit: Plastic sau lut? Ce culoare? Cat de mare?
Vara este necesara udarea din abundenta a plantelor din gradina sau de pe terasa, mai ales daca sunt expuse la soare.
Lumina si apa nu sunt singurile conditii pe care trebuie sa le asiguri plantelor in ghiveci pentru ca acestea sa se dezvolte corespunzator. Pentru ca plantele sa fie mereu frumoase si sanatoase acestea au nevoie si de o curatare periodica.
Frunzele si tulpinele uscate, prezenta unei substante pufoase, de culoare alba si petele maro pe suprafata frunzelor plantelor tale, sunt doar cateva semne ca acestea nu o duc prea bine.
Cum bine stim cu totii si plantele trebuiesc ingrijite si curatate de praf. Multi se intreaba de ce trebuie sa curete frunzele de pamant in conditiile in care plantele cresc in pamant. Stratul de praf de pe frunze va bloca razele soarelui si va reduce abilitatea plantelor de
Pentru a crea conditii optime de dezvoltare a plantelor, astfel incat ele sa va ofere, la randul lor, un decor relaxant si atragator, trebuie sa va asigurati, in primul rand, ca temperatura, lumina si umiditatea sunt cele potrivite. Astfel ca este bine
Udarea reprezinta cheia succesului in arta cresterii bonsailor. Lipsa udarii sau mentinerea lor un timp prea indelungat intr-un mediu cu umiditate scazuta dauneaza foarte mult.
Va ganditi probabil ca aveti destula treaba prin casa (stersul prafului si al geamurilor, scuturatul covoarelor, etc.) pentru ca sa va mai ocupe timpul si curatarea plantelor de interior. Pana la urma, ele cresc in pamant, asa ca nu va dati seama de ce frunzele nu trebuie sa fie deloc acoperite cu pamant...
Pamantul pentru flori se gaseste aproape in toate locurile, de la florarii pana la supermarket-uri, insa nu trebuie sa alegeti la intamplare pamantul.
Una din placerile gradinaritului este cresterea plantelor din seminte. Este uimitor cat potential de frumusete se concentreaza in fiecare samanta mica. Cum aceasta munca nu este foarte usoara, trebuie sa urmam o serie de pasi astfel ca...
Marea majoritate a plantelor de apartament se inmultesc pe cale asexuata (vegetativa) - prin butasire, divizarea (despartirea) tufei, drajoni, stoloni, muguri adventivi, marcotaj, altoire...
Numarul plantelor care se inmultesc pe cale sexuata (prin seminte) este mai mic. Inmultirea prin seminte duce la obtinerea unui numar mare de plante, dar acestea nu mostenesc in totalitate caracteristicile identice de la planta-mama...
Marea majoritate a plantelor de apartament se inmultesc pe cale asexuata (vegetativa). Inmultirea prin butasi este cea mai des utilizata metoda de inmultire a plantelor de apartament...
Udarea incorecta sau deficitara, schimbarile bruste de mediu, curentii de aer, netratarea cu o substanta fertilizatoare, atacul insectelor sau al bolilor pot cauza probleme diferitelor specii de plante de apartament.
Chiar daca, vara, gradina este locul preferat pentru relaxare, adeptii odihnei active vor gasi in mod cert ceva de lucru. De exemplu, sa inlocuiasca ghivecele plantelor cu altele mai mari sau mai la moda...
Sfaturi pentru sanatatea plantelor
Cea mai eficace cale de aparare a plantelor impotriva parazitilor criptogamici care o imbolnavesc este imunitatea, adica rezistenta naturala sau dobandita a organismului la atacul microorganismelor.
Alegerea ghivecelor si vaselor potrivite pentru cultivarea plantelor de apartament este foarte importanta pentru o dezvoltare armonioasa a acestora. Cultura in ghivece ridica o serie de constrangeri pentru plante, legate de limitarea volumului de amestec de pamant pus la dispozitia radacinilor.
Chiar daca, vara, gradina este locul preferat pentru relaxare, adeptii odihnei active vor gasi in mod cert ceva de lucru. De exemplu, sa inlocuiasca ghivecele plantelor cu altele mai mari sau mai la moda.
Sfarsitul lunii februarie si inceputul lunii martie este perioada in care se fac primele lucrari in gradina. Curatarea solului si a plantelor de uscaturi, afanarea terenului si taierea lastarilor trebuiesc efectuate inainte sa apara primele flori de primavara.
Vara este anotimpul in care plantele necesita ingrijiri speciale, acestea trebuiesc curatate de frunzele uscate si udate mult mai des decat in restul anului. Dar, tot in acesta perioada sunt programate si cele mai multe concedii, iar cei care detin “o mica gradina” pe balcon trebuie sa gaseasca solutii optime pentru a-si pastra plantele in cele mai bune conditii.
Unul dintre factorii importanti care contribuie la cresterea si dezvoltarea plantelor este lumina. Aceasta reprezinta sursa principala de energie pentru plante. Cantitatea de lumina necesara dezvoltarii unei plante difera in functie de specie, unele plante avand nevoie sa se afle in bataia directa a soarelui.
Daca majoritatea plantelor au nevoie de caldura si de lumina pentru a se putea dezvolta, Saxifraga oppositifolia, floarea care isi face loc prin zapada pentru a-si desface petalele, rezista mai degraba la temperaturi scazute decat la cele ridicate.