5 combinatii de culori diferite

combinatie culori5 combinatii de culori diferite, recomandate pentru decorul interior

Una dintre problemele comune ale proprietarilor care doresc sa-si decoreze locuintele este cea a alegerii schemei coloristice a camerelor. Daca ati vizitat vreodata un magazin specializat in vopsele, ati remarcat, desigur, prezenta a sute de tonuri si nuante diferite - fapt ce poate fi deruntant si coplesitor pentru oricine a pornit in cautarea culorii potrivite. Atunci cand vine vorba despre combinatii de culori, lucrurile se complica si mai mult. Va prezentam in continuare cinci posibile combinatii, de care ati putea tine seama inainte de a va decora locuinta.

1. Maro, albastru si crem
Aceasta schema coloristica poate arata bine in oricare dintre camerele dvs. Atunci cand folositi combinatia de maro, albastru si crem, asigurati-va ca pastrati echilibrul culorilor, in mod special atunci cand aplicati maro inchis. Daca aveti, de exemplu, o canapea maro inchis, trebuie sa o decorati cu pernite in tonuri de crem sau albastru deschis. In cazul unei canapele crem, captati atentia prin aplicarea unor pernite maro sau albastre. Mergeti si pe modele care includ toate cele trei culori, pentru a adauga un efect vizual deosebit.

2. Nuante de maro si crem
Daca doriti ca locuinta dvs. sa arate ca un refugiu linistit, folositi nuante de maro si crem, fie ca este vorba despre dormitor, fie despre baie. Cautati sa folositi o larga varietate de nuante, din fiecare punct al spectrului, de la maro inchis ciocolatiu si pana la cele mai deschise nuante de crem-alb. Combinatia maro-crem poate fi considerata mai degraba o tema monocroma si poate parea monotona, fapt pentru care este recomandat sa captati atentia prin folosirea unor aranjamente formate din nuante foarte deschise cu nuante foarte inchise - camera va parea, astfel, mai vie.

3. Albastru si portocaliu
Albastrul si portocaliul sunt diametral opuse pe cercul culorilor, ceea ce inseamna ca formeaza o schema de culori complementare. Secretul acestei combinatii este de a pastra culorile mai degraba stinse, decat de a le folosi in nuantele lor aprinse. Aceste doua culori pot fi utilizate cu succes intr-o camera decorata in stil contemporan, in care puteti adauga si cateva accente de alb sau chiar de maro.

4. Alb si negru
Clasica combinatie alb-negru poate fi folosita in oricare dintre camerele casei dvs. Marele avantaj al acestei scheme coloristice este acela ca poate fi folosita atat pentru un ambient modern cat si pentru unul traditional, in functie de piesele pe care le utilizati in decor. Daca doriti sa adaugati mai mult stil unei incaperi decorate in alb si negru incercati sa introduceti in schema o culoare distincta, cum ar fi rosul sau verdele. In privinta accesoriilor alb-negru nu exista nici un deficit, astfel ca aceasta combinatie ar trebui sa fie  una dintre cele mai simple combinatii cu care se poate lucra.

5. Roz si verde
O alta schema de culori complementare este cea formata din roz si verde, combinatie ce poate fi folosita cu succes in decorarea dormitoarelor, sufrageriilor sau livingurilor, dar mai ales a camerei copilului. Atunci cand folositi roz si verde, este recomandat sa introduceti si o alta culoare, neutra, cum este cremul sau albul, pentru ca, in caz contrar incaperea va arata prea incarcata de culoare.

Aceste cinci combinatii de culori reprezinta un punct de pornire in drumul pe care il aveti de parcurs in cazul in care v-ati decis sa va decorati locuinta si va aflati in pana de idei. In speranta ca sugestiile de mai sus va vor ajuta va dorim: sa fiti inspirati!

Photo: 1

Corina Dovinca
InCasa.ro