Starile emotionale rezultatul culorilor din locuinta

culorat verdeEste binecunoscut faptul ca nuantele si diversele tonuri ale culorilor ne pot influenta in mod pozitiv sau in mod negativ starea de spirit. Datorita acestor “accesorii” decorative locuinta noastra poate fi transformata intr-o adevarata oaza de liniste si de relaxare, unde ne putem reface energia pierduta din cauza problemelor si a stresului cotidian si ne putem bucura de momente minunate alaturi de familie si de cei dragi.

Iata ce “emana” urmatoarele culori si ce caracteristici benefice au asupra organismului si asupra starii noastre de spirit:

1. Culoarea gri a pietrisului, insa si tonurile teracota sau cele ale nisipului au grija ca ambianta din casa sa fie una de totala relaxare.

2. Un sentiment de revigorare ni-l confera culoarea verde. Psihologii spun ca acesta culoare are efecte benefice asupra noastra ajutandu-ne sa ne deconectam si sa ne destindem. Designerii propun piese de mobilier vopsite in verde crud, dar si nuante pastelate ale acestei culori.

3. O atmosfera romantica poate fi obtinuta de culoarea roz pal. Chiar daca aceasta ne duce cu gandul la camerele fetitelor sau la papusile Barbie, rozul este o culoare versatila. Astfel cu ajutorul diferitelor nuante avem posibilitatea de a crea un nou stil de amenajare in propria locuinta: romantic, kitch sau ultra modern.

4. Rosul este cunoscut drept culoarea pasiunii, a dragostei si a caldurii, iar aplicat pe peretii locuintei (cu masura!) aceasta creaza o atmosfera energizanta si totodata foarte placuta.

5. Portocaliul este culoarea verii, a soarelui. Acesta este mereu vesel si aduce odata cu el bunadispozitie.

6. Galbenul este asemenea portocaliului una dintre cele mai vesele culori. Acesta este simbolul soarelui, dar si al lamaii sau al sofranului.     

7. Albastrul este vopseaua potrivita pentru cei care doresc sa simta ca in locuinta gasesc mereu un suflu nou, un aer proaspat, care sa ne aduca aminte de briza marii.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro