Accente clasice in stil Victorian

stil VictorianDecorarea locuintei in felul in care va doriti inseamna ceva mai mult decat asezarea catorva obiecte la un loc, pentru a servi unui scop. Deseori, la inceputul acestui proces, este mai intelept sa va alegeti o tema pentru intreg spatiul, astfel incat accesorizarea acestuia si achizitionarea obiectelor necesare sa devina o sarcina usoara si placuta, si nu o corvoada. Daca tema pentru care optati se inscrie in stilul clasic, moda sec XIX este cea care va trebui sa va inspire. Binecunoscutul stil Victorian confera o nota regala si un farmec de durata locuintei. Cu toate acestea, stilul Victorian este mai complicat decat cel contemporan, pentru ca presupune recreerea trecutului si introducerea unor elemente specifice intr-un spatiu delimitat. Va propun, in continuare, cateva modalitati simple, prin care sa puteti atinge acest obiectiv.

 

Inspirati-va din Renascentism folosind mult metal

Stilul Victorian a imprumutat, in mare parte, elemente din perioada renascentista, fiind practic o reminiscenta a acesteia. Asadar, pentru a reproduce aerul acelui timp, este recomandat sa folositi metal, oriunde este posibil: la mobilier, la ramele fotografiilor, la diversele accesorii din camera etc. Daca optati pentru un metal stralucitor, cu incrustatii complicate si design artistic, apropierea de stilul renascentist va fi una si mai evidenta.

 

Structuri decorative, ornamente, ipsos si arcade

Esentialul in stilul Victorian rezida in grandoare si rezistenta in timp, eleganta si somptuozitate. Exista cateva elemente pe care le puteti folosi pentru a obtine aceste trasaturi specifice. Astfel, pentru un aspect spectaculos este recomandat sa folositi arcadele si stucaturile sub forma de coroane; pentru autenticitate introduceti in decor gravuri, structuri arhitecturale decorative, sculptate, ornamente din ipsos etc. Desi aceste elemente sunt mult mai costisitoare decat cele contemporane, efectul de unicitate si grandoare este garantat.

 

Culori inchise si umbre bogate

De cele mai multe ori specialistii in decoratiuni interioare recomanda nuantele neutre si umbrele mate, care creeaza un spatiu deschis si aerisit. Pentru a recrea stilul Victorian, insa, trebuie sa evitati tocmai aceste recomadari si sa folositi culori puternice si indraznete: movul, rosul de Burgundia, albastrul si verdele; mobilierul masiv din lemn de mahon, nuc si trandafir si finisajele intunecate.

 

Materiale fastuoase

Materialele sunt de obicei catifele, damascuri si broderii, iar cele mai populare culori erau vinetiu, verde si rosu. Draperiile si perdelele sunt foarte generoase si incarcate, cu ciucuri, franjuri si dantele, iar covoarele au modele elaborate, inspirate inclusiv din Orient.

 

Seminee din piatra si sticla pictata

Elementele din sticla pictata gen vitralii erau foarte folosite in perioada victoriana. La fel si semineele, cele care confera un plus de caldura spatiului, astfel ca, pentru a reda atmosfera epocii, este recomandat sa le folositi in decorarea locuintei dvs.

www.incasa.ro