Ce se poarta anul acesta in materie de design interior?

In fiecare an, designerii de decoratiuni interioare ne surprind cu noi tendinte in domeniu care reflecta stilul nostru de viata, aflat intr-o continua schimbare.

Acestia aduc noi materiale, tehnici de decorare si tendinte de design interior, inspirate de tehnologia contemporana si de vechile traditii, umpland casele moderne cu o noua energie, lumina si culoare.

Anul acesta se cauta culorile luminoase, vii, ce ofera un sentiment de optimism, bucurie si speranta. Paleta cromatica cuprinde nuante de galben, rosu, verde, portocaliu, precum si verde smarald, albastru, nuante de turcoaz si violet, tonuri gri in combinatie cu galben si rosu.

De asemenea, la mare cautare sunt si materialele neobisnuite, precum si ideile interesante de design care sa combine confortul cu functionalitatea, pentru a crea un interior simplu, placut si aerisit. Un interior decorat modern poate incorpora noi tehnici si materiale contemporane, un mobilier vechi si accesorii decorative in stil vintage sau retro a anilor ’40, '50 sau '60.

Atat vechile piese de mobilier cat si decoratiunile vor redeveni noi, deoarece materialele nu sunt irosite, ci utilizate in mod eficient. Acest lucru incurajeaza la reconditionarea obiectelor vechi cu ajutorul carora se pot amenaja interioare retro-moderne si decoratiuni in stil vintage. Variate si caleidoscopice, animal print-urile sunt cele mai stralucite tendintele de design interior ale anului 2013. Acestea dau un aspect unic si interesant incaperilor, fiind asociate cu luxul si cu stilul aristocratic.

Tesaturile in culori calde si pastelate, desenele si modelele florale luminoase, dungile si imprimeurile pline de culoare, precum si design-ul grafic fac parte de asemenea din tendintele moderne de design interior ale acestui an. Pe aceasta lista a tendintelor se afla si piesele de mobilier si decoratiunile vintage procurate de la artizanii locali, obiecte ce creeaza legatura dintre generatii si care adauga o ambianta eclectica in casele moderne.

Daca in trecut nu s-a dat o importanta deosebita texturii materialelor folosite, acum  lucrurile sunt mult mai diferite, clientii se orienteaza mai mult spre materialele naturale. Din decorul camerei nu trebuie sa lipseasca accesoriile lucrate manual ce au la baza materiale si culori naturale.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro