Accesorii pentru gradina si veranda


Exista atatea lucruri marunte care pot sa inveseleasca atmosfera din exteriorul casei. Sunt atat de multe incat cu siguranta veti avea de unde alege, iar variantele de materiale sau de nuante sunt si ele foarte diverse. Acestea va vor infrumuseta gradina sau veranda, acoperisul sau poarta si gardul.

 

Mail Box  

De exemplu o cutie postala este atat estetica dar si functionala. Daca doriti o puteti personaliza fie printr-o monograma sau o nuanta aparte.

Oricum trebuie sa fie ceva de efect mai ales ca este unul dintre primele lucruri pe care le vezi cand te apropii de casa.


De asemenea tot la poarta principala fie langa cutia postala sau montata perpendicular pe perete sau gard puteti amplasa o mica firma care sa contina initialele dumneavoastra sau macar numarul casei sau numele strazii. Daca aveti o poarta masiva din fier forjat cu siguranta se va potrivi de minune si un blazon din metal care sa va reprezinte. Acestea evidentiaza poarta si o innobileaza. Un felinar din fier forjat va fi de mare efect amplasat la poarta sau langa usa de la intrarea in casa. Sunt foarte practice si foarte placute la vedere.

 

 placuta    gard    bancuta


Daca cumva aleea principala de la poarta pana la casa este destul de lunga si gradina se intinde de o parte si alta a aleei, puteti pune placute marcatoare de genul "spre sera" sau "spre foisor", asta evident daca spatiul este foarte mare. Oricum pentru delimitarea gradinii sunt indicate garduletele de lemn, joase, vopsite cochet in alb sau verde. Iar pentru a va odihni putin sau doar pentru a va bucura de imaginea si mirosul florilor, trebuie sa amplasati bancute de lemn micute, decorative, pentru o persoana sau doua. Printre flori ca punct de atractie puteti construi o fantana din pietre neregulate sau puteti comanda una avand dimensiunea dorita. La intrarea in gradina sau pur si simplu raspanditi peste tot cat mai multi pitici de gradina colorati si haiosi. Pentru a gradina mare in stil frantuzesc, cu topiarii si alei cu pietricele marunte si colorate, va puteti gandi si la instalarea unor mici bazine sau fantani cu statui din piatra.

 

pres     pres

La intrarea in casa, in fata usii puteti folosi covorase mici cu inscriptia “Bine ati venit”. Usa poate fi decorata cu un maner din metal in forma de inel, nu trebuie folosit neaparat, mai ales daca exista sonerie. Tot cu inscriptia “Bun venit” exista si placute care pot fi prinse deasupra usii sau verandei.

clopotel     pasarele    capcana


La ferestre, in exterirul lor puteti agata asa numitele capcane de vant, obiecte chinezesti folosite initial pentru a semnaliza intensificarea vantului. De asemenea le puteti amplasa in verande sau in foisoare, unii prefera sa le atarne chiar de o creanga a unui copac. Pot fi folosite si pentru a speria pasarile sau animalele. Acum sunt facute din materiale variate, lemn, fier, plastic, in forme ciudate si complicate, avand si culori care mai de care mai indraznete. Unele au forme de clopotei, altele de cilindrii lungi dar inegali, altele au pietre sau scoici etc. Cele facute artizanal sunt mai elaborate.

 

 cocos        roza  


Se foloseau mai demult in zonele cu mult vant si nu numai, cocosii din metal de pe varful caselor pentru a indica directia vantului. Sunt si acum la moda, e adevarat mai stilizati dar la fel de frumosi si interesanti. Se mai foloseste si roza vanturilor indicand cele patru puncte cardinale.


www.incasa.ro

09 martie 2007