15 sfaturi pentru amenajarea curtii din fata casei

Apreciata la adevarata valoare, curtea unei case va fi intotdeauna o prelungire eleganta si fireasca a interiorului. Daca esti in cautarea satisfacerii acestui deziderat, sfaturile urmatoare iti vor oferi un punct util de plecare:

1. Ia in considerare dimensiunile curtii si foloseste spatiul eficient. Gandeste-te ce ai putea modifica pentru a te simti in primul rand mai bine.
2. Curata terenul care urmeaza sa fie amenajat, de mizerie si buruieni. 
3. Daca solul prezinta semne ca este fertil, treci mai departe la plantarea gazonului. 
4. Imbunatateste calitatea peisajului inspirandu-te din reviste de specialitate dar punand in practica si ideile tale. Planteaza arbusti, pomi fructiferi si flori etc.
5. Cand alegi plantele care iti vor decora curtea din fata casei, cauta-le pe cele specifice tarii noastre sau pe cele provenite dintr-un climat asemanator.
6. Florile si arbustii mai inalti vor fi plantati in spatele celor care nu cresc mult, obtinand astfel o succesiune de plante care infloresc in “cascada”.
7. Amenajeaza o alee ca in povesti, delimitata de flori cu nuante vii.
8. Cele mai frumoase alei sunt cele din dale de piatra, de forme neregulate, amplasate la distanta unui pas una de cealalta.
9. In functie de pozitionarea aleilor veti sti unde doriti sa amenajati rondurile de flori.
10. Un teren care n-a mai fost lucrat trebuie sapat la 20-30 cm adancime, iar pamantul maruntit si nivelat.
11. Pentru mai mult farmec utilizeaza garduri ornamentale din lemn sau fier.
12.  Foloseste banci si mese de picnic, alese atat pe dimensiunile adultilor cat si pentru cele ale copiilor.
13.  Genereaza puncte focale in curte prin intermediul rondurilor cu flori.
14.  Chiar si atunci cand spatiul nu va permite plantarea unui numar mare de flori, daca optezi pentru varietati frumoase  si combinatii interesante, curtea va fi atragatoare.
15. Puteti amplasa pe alee sau pe terasa din fata casei una sau doua bancute pe care sa va relaxati in timp ce cititi o carte. 

Sursa foto

I. C.