Alege tablia de pat in functie de stilul de amenajare

De fiecare data cand simtim nevoia sa facem o schimbare in spatiul de locuit apelam la ultimele tendinte in domeniu. Schimbarea poate fi una radicala, schimband intru totul stilul de design, sau una partiala, prin introducerea in decor a unor elemente care sa capteze privirea.

Daca ti se intampla frecvent sa te plictisesti de decorul camerelor, este mai indicat, din punct de vedere economic, sa nu optezi pentru inlocuirea unui numar mare de piese din incapere. Alege un mobilier care poate fi adaptat oricarui stil de design interior, si foloseste-te mai mult de culori si de accesorii pentru a da o noua “fata” camerei.

De exemplu, poti da un aspect nou dormitorului concentrandu-te pe elementele mari din incapere. Patul este piesa care ocupa cel mai mult spatiu astfel, toata atentia va fi atintita asupra lui. Poti opta pentru o noua lenjerie de pat, in culori mai vii, sau poti inlocui pernutele decorative. Poti alege, de asemenea, un nou design pentru tablie, care poate transforma complet aspectul dormitorului.

Acestea se gasesc pe piata intr-o varietate de dimensiuni si modele, astfel, va puteti achizitiona de-a gata una, sau puteti improviza, creand o tablie originala folosindu-va de tot felul de materiale: oglinzi, imagini de fundal, panouri din lemn vechi, un acvariu si chiar carti. Atunci cand vine vorba de proiectarea tabliei perfecte, nu exista limitari. Schimbarea tabliei va este permisa doar in cazul in care aceasta joaca un rol decorativ, si nu face parte din structura de rezistenta a patului.

In functie de stilul de design al camerei, poti alege o tablie cu tapiterie de plus, una de lemn, cu rafturi, si lista poate continua. Daca te incanta stilul modern alege o tablie tapitata in culori vesele, sau una lucioasa, in linii drepte. Pentru stilul vintage alege una din lemn patinat iar pentru stilul clasic opteaza pentru o tablie din lemn cu textile fine. Daca aveti decorul camerei in culori neutre puteti indrazni mai mult, optand pentru o tablie de pat cu un design sofisticat din metal. O tablie din metal se potriveste foarte bine si stilului rustic, modelul trebuie sa fie insa unul simplu si aerisit. Pentru a imbina utilul cu placutul, poti alege o tablie costruita din permute, putand astfel citi intr-un mod mult mai placut cartile preferate.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro