Mobilierul din beton la mare cautare in 2011

Betonul este un material ale carui proprietati robuste si rezistente le cunoastem foarte bine din domeniul arhitecturii. Betonul reprezinta insa mai mult decat atat! Mai nou si in domeniul design-ului acest material este la mare cautare.

Mobilierul din beton: complex, variat si multifunctional

mobila ciment mobila din ciment

Acela care se gandeste la coloane gri si reci sau pereti banali atunci cand este vorba de beton, pune cu siguranta sub semnul intrebarii realizarea unor piese de mobilier din acest material. Amestecul de apa, ciment si piatra a devenit in ultimul timp din ce in ce mai popular, deoarece pe de-o parte acesta poate fi folosit in diverse scopuri, este complex, practic, iar pe de cealalta parte s-a transformat din ceva sobru si rece in ceva colorat si vesel.

Spre exemplu acest material este foarte practic ca si suprafata de lucru in bucatarie, in sufragerie si in zona in care servim masa betonul impune accente deosebite intregului aspect, iar in baie dovedeste a fi extrem de util si nepretentios. In ceea ce priveste fabricarea mobilierului din acest material nu se impune absolut nicio limita, acest lucru datorandu-se faptului ca materialul poate fi turnat fara probleme aproape in orice fel de forma.

Design si aspect

In combinatie cu nuante si materiale deschise, naturale, mobilierul din beton emana si redau o caldura aparte si o atmosfera minunata. Foarte multi designeri creeaza astfel de piese si cu ajutorul lemnului deschis la culoare. Motivul este simplu: lemnul este un material placut, da senzatia de spatiu, dar reprezinta si un echilibru: betonul dur, rigid, devine mai "prietenos" in aceasta combinatie.  De asemenea, prin aceasta este realizat un contrast de materiale si culori foarte placut si modern. Un farmec aparte primeste mobila din beton in culori deschise. Foarte potrivite sunt culorile portocaliu si verde, deoarece estompeaza din rigiditatea materialului.

Beton, culoare, lemn

Cine isi imagineaza ca betonul are intotdeauna suprafete brute, neprelucrate, grosolane, acela se inseala. Cu ajutorul unui tratament special pentru suprafete, precum netezirea, lustruirea sau ceruirea optica betonului devine fina si delicata.

Prin diferitele proceduri speciale materialul poate fi vopsit in felurite culori, ceea ce ii reda o stralucire calda. Daca dorim sa amenajam interiorul locuintei cu un astfel de mobilier trebuie sa fim constienti de faptul ca aceasta va avea un aspect foarte modern. Daca acesta va fi asezat afara, in aer liber trebuie sa avem in vedere ca suprafata sa fie tratata cu o protectie impotriva capriciilor vremii. In mod contrar aceasta se va deteriora in scurt timp.

Schimbarea locuintei

Cine este nevoit sa se mute dintr-o locuinta in alta, acela trebuie sa nu uite un lucru esential: indiferent cat de prelucrat este materialul, mobila din beton ramane foarte grea! Betonul HiTec folosit in realizarea acesteia este de cinci ori mai greu fata de cel utilizat in constructii!

Sursa foto

InCasa.ro