Alimentatia naturista, o speranta pentru oricine

legume proaspeteNaturistii ofera cateva sfaturi demne de luat in considerare pentru o alimentatie naturista si sanatoasa:

In alimentatia cruda se afla secretul sanatatii pe care il cautam mereu, deoarece bolile de care sufera oamenii sunt determinate in mare masura de alimentatie si pot fi vindecate cu ajutorul unei alimentatii corecte.

Cei care isi doresc sa slabeasca, ar trebui sa utilizeze o alimentatie formata numai din cruditati, eliminandu-se astfel senzatia de foame si se evitandu-se sarea. Prin cruditati, toate toxinele sunt dizolvate si eliminate.

Alimentatia naturista presupune consumarea de alimente crude, proaspete : legume, verdeturi, alge, cereale, lactate nefierte, oua, miere si sa nu se consume : zahar, sare, paine alba, coloranti si nici un fel de alimente preparate termic.

Se recomanda reducerea sau renuntarea la grasimile de origine animala, produse sarate, afumate si conservate precum si reducerea treptata si apoi renuntarea la fumat si consumul de alcool, acolo unde este cazul.

In timpul alimentatiei naturiste trebuiesc evitate razele solare (in special intre orele 11-15), razele ultraviolete, trebuie evitat stresul, cuptorul cu microunde.

Nu trebuie sa mancati repede (masa de seara trebuie sa fie cea mai usoara) sau sa beti lichide in timpul mesei ; trebuie insa sa consumati 2 l de apa pe zi din care 2 pahare dimineata pe stomacul gol.

Consumati fructe si legume crude cel putin de doua ori pe zi. Fructele se mananca intotdeauna primele pentru a asigura o digestie mai buna intre mese.

Daca veti consuma produse din cereale, aveti grija sa nu le strictati principiile nutritive prin modul de preparare.

Nu se recomanda consumarea multor feluri de mancare la o masa. Acordati mare atentie combinarii alimentelor (exemplu : combinati carnea cu salata de cruditati, nu cu cartofi).

Este indicat sa cresteti cantitatea de alimente bogate in vitamine si minerale, acestea avnd in structura lor principii vii, enzime, care ajuta organismul sa se dezvolte si sa functioneze normal.