(P) Cum să ai dinţi albi până la Crăciun


Frumuseţea şi naturaleţea danturii este dată în primul rând de aspectul şi forma dinţilor, dar şi de o igienă foarte bună a acesteia. Nuanţa dinţilor reprezintă un artificiu estetic pe care multe persoane doresc să–l modifice în zilele noastre şi, de multe ori, acest lucru este posibil chiar într-un timp relativ scurt.

Dacă plecăm de la premisa că dinţii nu au carii sau alte probleme şi se doreşte strict albirea acestora, există câteva soluţii. Una dintre metodele de albire a dinţilor, frecvent folosite şi la îndemâna oricui, este alimentaţia. Într-o oarecare măsură, anumite alimente au proprietatea de albire a dinţilor. 

Aici putem vorbi despre mere şi morcovi care au proprietăţi abrazive, curăţând uşor suprafaţa acestora, citricele îi lustruiesc, iar lactatele, prin conţinutul lor de proteine şi acid lactic îi protejează împotriva cariilor. De asemenea, guma de mestecat, prin acţiune mecanică poate avea efect de albire.

O altă metodă de a avea dinţii mai albi este aceea de a evita alimentele şi băuturile care îi colorează, dar şi fumatul. Ceaiul negru, cafeaua şi vinul roşu, sunt doar câteva dintre băuturile cu acţiune de colorare accentuată. Însă curăţarea dentară este cea care ajută la eliminarea petelor de suprafaţă şi menţinerea albului acestora. 

De curând, Blend-a-Med 3D White LUXE a lansat o formulă îmbunătăţită care elimină petele de pe suprafaţa dinţilor în 5 zile, întărind în acelaşi timp smalţul. Astfel de produse asigură o dantură strălucitoare în scurt timp, fără a agresa smalţul aşa cum se poate întâmpla în cazul anumitor tratamente.

Citeşte despre alte metode de albirea dinţilor pe site-ul Ce se întâmplă, Doctore? .