Amenajarea camerei de camin

Perioada studentiei este descrisa de unii ca fiind cea mai frumoasa perioada din viata lor, si multi ar dori sa retraiasca acele momente. Nu ca le-ar face mare placere timpul scurs in salile de curs sau perioada din timpul sesiunii. Cele mai frumoase amintiri din perioada studentiei au legatura in mod special cu viata de camin, pe care multi au experimentato.

Departe de casa si de parinti, studentii sunt pe cont propriu, confruntandu-se cu noi reguli, si de ce nu, cu mai multa libertate. Daca pentru unii, ideea de a imparti camera cu altcineva reprezinta o povara, multi gasesc acest lucru interesant si apreciaza ideea de “coleg de camera”.

Camerele de camin nu sunt foarte spatioase, si de cele mai multe ori intr-o asemenea incapere sunt “inghesuiti” trei, patru studenti, luand nastere acea atmosfera “greu respirabila”. Cu un mobilier standard, dar si cu “amprenta” pusa de fostii chiriasi, aceste camere nu par a fi foarte primitoase.

Desi multe camine au reguli stricte in ceea ce priveste amenajarea camerelor, poti sa aduci imbunatatiri spatiului, transformandu-l intr-unul confortabil si prietenos. Cu siguranta nu vei reusi sa-ti amenajezi camera in functie de criteriile unui anumit stil de design interior, avand in vedere si preferintele colegilor de camera, dar vei reusi sa aduci cat de cat spatiului notiunea de “acasa”. In primul rand vei dori mai mult spatiu, pe care il vei obtine daca paturile vor fi supraetajate. O alta modalitate de a crea spatiu este de a renunta la clasicele dulapioare in favoarea etajerelor si a rafturilor suspendate.

Peretii mai mult sau mai putin zugraviti prezinta o alta problema de care trebuie sa te ocupi. In loc sa-i acoperi de postere multe, lipite unul langa altul, alege sa-i pictezi intr-o culoare calda, relaxanta. Agata tablouri si fotografii aranjate in colaje interesate, sau un ceas mare de perete. Spatiul de depozitare este de cele mai multe ori insuficient, camerele de camin avand doar un dulap la doua persoane. Daca acesta este prevazut doar cu spatiu pentru umerase, cumpara un despartitor textil, care se prinde de suportul de umerase, oferindu-ti astfel alte cinci rafturi pentru depozitarea hainelor.

Cele mai multe camere studentesti au podeaua acoperita cu linoleum, care nu arata tocmai bine. Daca nu il poti inlocui cu un covor mare, cumpara covorase mai mici, in culori asortate cu peretii. Indiferent de cat de mult investesti in locuinta ta temporara, este important sa obtii un spatiu relaxant, dar si unul destinat studiului.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro