Amenajarea locuintei in functie de personalitate

amenajareAtat imbracamintea noastra cat si amenajarea locuintei reprezinta expresia personalitatii noastre. In acest context culorile joaca un rol decisiv. Fiecare dintre noi avem o culoare sau o gama de culori care ne caracterizeaza. Unii dintre noi iubim nuantele delicate, altii cele pline, iar altii cele reci. Anotimpurile fac de asemenea parte din lista de preferinte a fiecarui om.

Astfel exista patru tipuri de oameni, ale caror trasaturi de caracter coincid cu cele patru anotimpuri. Spre exemplu, cei care sunt niste persoane deschise, care iubesc nuantele pastelate, delicate si prefera incaperile cu geamuri mari sau pereti din sticla, prin care pot patrunde razele blande ale soarelui, fac parte din categoria celor care au caracteristici asemanatoare primaverii.

Tipul de persoana care iubeste vara este acela care iubeste culorile reci, precum turcoazul, insa si cei care prefera design-ul cu forme clare si simple. Tipul “tomnatic” iubeste materialele nobile, formele traditionale si intreaga paleta a nuantelor de pamant.

Iubitorii anotimpului geros prefera nuantele reci, precum griul, culorile clare si contrastele. In incaperile lcuintei vom descoperi culori precum negrul intens in contrast u albul zapezii si accesorizat cu griul reprezentativ ghetii. Stilul de amenajare este modern, natural si nu se demodeaza in timp.

Acest tip de persoane indragesc detaliile decorative, prin care isi poate defini mai bine stilu creativ de amenajare. Prefera de regula florile cu tulpini lungi aranjate in vaze inalte, oglinzile mari si tablourile in rame proeminente, sculpturi asezate in gradina sau la intrarea in casa.

Intr-un living spatios vom regasi cu siguranta un tapet cu modele in canturi, poate un alt perete vopsit in galben in fata caruia sta asezata o canapea albastra cu perne decorative de culoarea zapezii. Peretii albi sunt asortati foarte frumos cu un mobilier masiv in nuantele vinului rosu, o masa din marmura neagra si scaune tapitate cu material flausat rosu.

Bucataria este amenajata cu un mobilier albastru si o masa alba, iar frigiderul si cuptorul argintiu mat. Cu ajutorul unor mici decoratiuni colorate se poate crea un o ambianta placuta unde sa ne faca placere sa gatim sau sa ne savuram cafeaua de dimineata.

Dormitorul este de obicei o incapere mai “altfel” decat restul, din punct de cedere al stilului de amenajare. In timp ce anumite persoane sunt de parere ca asternuturile in culori inchise - negru sau gri - nu au ce cauta intr-o incapere in care se relaxeaza si se odihnesc, tipul de persoane care iubesc iarna sau caracteristicile acesteia se simt foarte bine in astfel de asternuturi. Peretii sunt vopsiti in nuante inchise de verde, acestea avand un efect linistitor in dormitor.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro