Decoreaza-ti camera cu rafturi

Decorarea peretilor cu rafturi si etajere reprezinta cea mai simpla metoda prin care veti reusi sa salvati camera de zi, dormitorul sau bucataria de la un aspect aglomerat.

Rafturile suspendate va ofera pe langa functionalitate si o varietate de optiuni moderne pentru decor. Acestea va pot gazdui cartile, televizorul sau jocurile video. De asemenea, pot sustine o vaza cu flori, rame de fotografii si alte obiecte de colectie.

Rafturile pentru flori pot fi plasate in orice camera a apartamentului. In cazul in care doriti sa le amplasati in dormitor, decorati camera in stilul clasic. In bucatarie acelasi raft poate fi armonios setat la orice stil. Daca doriti sa puneti flori in hol, nu folositi plante vii, deoarece spatiile sunt mici si neiluminate corespunzator.

Varietatea materialelor din care sunt facute rafturile, precum si a modelelor, va permite sa alegeti ceva potrivit pentru aproape orice stil de design interior. Atat in camera de zi cat si in dormitor peretele in dreptul caruia este amplasata canapeaua sau patul, ramane de obicei liber, iar spatiul care nu este folosit este un spatiu irosit. Punctul focal din dormitor este de regula patul si implicit peretele pe care acesta este amplasat, motiv pentru care finisarea si decorarea acestuia este necesara.

Cu ajutorul rafturilor veti realiza un decor simplu, fara prea multe costuri, care se va dovedi a fi si foarte practic. In functie de spatiul pe care doriti sa-l amenajati, alegeti modelul rafturilor si modul de aranjare a acestora. Atat rafturile cat si obiectele ce urmeaza sa fie expuse trebuie sa fie alese in raport cu celelalte obiecte din camera. Puteti alege rafturi in ton cu restul mobilierului sau puteti inviora atmosfera cu ajutorul rafturilor in culori contrastante cu restul incaperii.

Distanta dintre etajere nu trebuie sa fie neaparat una egala pe toate partile. Astfel, fiecare polita in parte poate avea propriul decor. De asemenea, acestea pot fi pozitionate la acelasi nivel sau la inaltimi diferite, creand astfel linii distincte de-a lungul peretelui. O astfel de amenajare se potriveste unui perete gol din camera de zi, mai ales daca exista un spatiu foarte mare ce trebuie completat. Rafturile in combinatie cu stickerele decorative pot da un aspect deosebit incaperii. De exemplu, poti lipi un sticker in forma de copac, iar ramurile acestuia sa fie etajerele care sustin diverse obiecte.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro