Apa confera spatiului un efect dramatic

fantana feng shuiAtunci cand vine vorba despre a imprima o caracteristica acvatica spatiului de locuit majoritatea oamenilor se duc cu gandul la fantanile exterioare sau la iazurile cu pesti. Desigur, acestea reprezinta alegeri excelente si pot aduce nenumarate ore de relaxare si un confort psihic neasteptat. Ce se intampla, insa, atunci cand doriti sa beneficiati de aceste avantaje si in spatiul interior?

Elementele acvatice de interior au castigat o foarte mare popularitate in ultima perioada, pe piata de profil existand numeroase stiluri si modele diferite, dintre care va puteti alege pe cele potrivite locuintei dvs.

Multi oameni opteaza pentru fantanile de masa, datorita faptului ca sunt usor de intretinut, ocupa putin spatiu si confera exact aerul linistit pe care l-ar aduce orice alt tip de element decorativ care implica apa. Un alt avantaj  al fantanilor de apa este acela ca pot fi mutate oriunde in camera, in functie de dispozitia dvs sau de aranjamentul camerei. Singurul detaliu la care trebuie sa fiti atenti este ca fantana sa fie facuta dintr-un material care sa se regaseasca undeva in camera, pentru a se crea o coordonare cu celelalte elemente decorative. Fantanile de masa reprezinta o alegere excelenta in cazul in care intentionati sa introduceti in spatiul interior un element acvatic de dimensiuni mai mari si doriti sa probati mai intai felul in care va acomodati cu acet tip de obiect.

Puteti gasi cateva modele si materiale diferite care vor completa locuinta dvs, conferindu-i un aspect armonios. O varianta populara pentru cei care vor sa instaleze ceva permanent este fantana de hol, care poate constitui un element minunat de primire in orice casa. Indiferent de stilul decorativ, acest tip de fantana este intotdeuna potrivit, varietatea de modele de pe piata oferindu-va posibilitatea de a alege pe cea mai potrivita cu modul dvs de viata si cu bugetul de care dispuneti. Atunci cand doriti sa ridicati valoarea fantanilor sau bazinelor de interior, elementele acvatice amplasate in  pardoseala reprezinta alegerea potrivita. 

Daca locuinta dvs este suficient de spatioasa si poate suporta modelul, puteti sa aveti in vedere o fantana de perete, din care sa se scurga apa intr-un bazin amplasat in living sau in hol. Multor persoane le place sa integreze elementele acvatice de pardoseala in camerele anexate locuintei sau in curtile interioare inchise. Daca va plac cu adevarat fantanile si bazinele interioare, puteti, eventual, alege sa construiti podele de apa si sa amplasati fantani decorative peste tot in locuinta dvs.

Tineti minte ca fantanile, piscinele, bazinele sau iazurile necesita un grad mare de ingrijire. Elementele acvatice de exterior au adesea nevoie de foarte multa atentie la intretinere si de curatare permanenta, pe cand cele de interior necesita, de regula, o curatare usoara cu produse chimice. Este foarte important sa aveti in vedere cantitatea de timp si efortul pe care va trebui sa le investiti pentru a mentine aceste elemente curate, inainte de a va amplasa cate unul sau mai multe in fiecare camera. Studiati cu atentie conditiile de ingrijire si vorbiti cu un expert inainte de a incepe decorarea cu elemente acvatice - va veti bucura de aceste oaze calmante mai mult daca veti proceda astfel.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro