In stil italienesc

Stil italianSa presupunem ca aveti in plan amenajearea unui living care sa impresioneze printr-o sobrietate plina de gust, prin armonia formelor si prin imbinarea placuta a elementelor. Mai intai de toate trebuie sa luati in considerare faptul ca o astfel de incapere devine mult mai atragatoare daca este proiectata ca open space - cel mai ades deschiderea se face catre bucatarie - si dispune de un loc separat  pentru dining. 

 

In privinta culorilor va propun combinatia alb, negru, argintiu/gri. Poate parea monotona, deoarece confera un aspect masculin incaperii si ii imprima o nota sobra, insa, daca sunt alese cu grija si corespunzator asortate piesele de mobilier, finisajele si obiectele decorative pot creea un spatiu extrem de agreabil. In plus, daca decorul este insotit de accente de crem si maro, atmosfera va fi "indulcita", iar senzatia de raceala va disparea, lasand locul unui spatiu elegant si primitor.

 

Sobrietatea peterilor vopsiti in alb si a ferestrelor mari, decorate cu perdele transparente si cu draperii negre va fi tempetara de decoratiunile cu insertii de cristale - lampile cu abajur din matase neagra, ceasul de perete, elementele ornamentale de pe mese.

 

Pentru un decor cu aspect unitar folositi finisajele uni. Vor conferi spatiului larghete si, mai mult decat atat, vor transfera atentia catre mobilier si catre accesoriile decorative. Daca pardoseala aleasa de dvs este una speciala (de ex. o dusumea bizonata si vopsita) nu o acoperiti cu un covor mare, ci lasati-o cat mai libera, pentru a-i evidentia frumusetea.

 

Va sugerez ca linia mobilierului si combinatia de materiale sa se incadreze in stilul italienesc modern, din brand-uri precum Please, Bimax, Pianca, Calligaris sau Imperial. Masa din sticla neagra si inox, scaune imbracate in piele neagra pentru dining; fronturi din MDF lacuit pentru mobilierul din bucatarie; iar pentru living canapea si fotoliu de culoare crem, care sa contrasteze cu decorul gri-negru.

 

www.incasa.ro