Aranjamente pentru toamna 2006

Proiectele pe care vi le prezentam nu numai ca sunt frumoase, dar pot fi realizate destul de rapid, iar elementele din care sunt facute sunt si usor de gasit.

Materialele sunt naturale: frunze, conuri de brad, ramuri uscate, stiuleti de porumb, dovleci si/sau tartacute, si pot fi combinate cu obiecte de prin casa precum ar fi lumanarile, ghivece cu plante, fructe, etc., pentru ca rezultatul final sa fie un aranjament de sezon extraordinar.

Ghirlanda cu dovleci mici
Ghirlanda cu dovleci mici- un aranjament simplu, cu frunze uscate -

Avantajul acestui aranjament de toamna este ca poate fi realizat intr-o gama larga de culori pentru a se potrivi cu nuantele din interiorul casei dvs. - ce trebuie sa faceti este sa schimbati frunzele sau lumanarile.

Aranjamentul va capata inaltime prin utilizarea sfesnicelor sau a unor lumanari inalte, conice. Lumanarile trebuie sa aiba culori in ton cu cele ale frunzelor, sau complementare (opuse pe cercul culorilor).

Ce va trebuie:
- 5-9 dovleci mici sau tartacute;
- frunze uscate sau 1-2 ghirlande cu frunze artificiale;
- lumanari asezate in sfesnice sau lumanari inalte, conice sau in forma e piramida.

Daca doriti sa cumparati ghirlanda, alegeti una cu frunze aurii, verzi, rosii, maronii sau chiar de culoare purpuriu inchis. Daca preferati ca frunzele sa fie adevarate, atunci adunati-le si legati-le cu o ata sau sfoara subtire. Ghirlanda trebuie intinsa pe pervaz, etajera semineului, pe o masa, etc. Daca vreti ca stratul de frunze sa fie mai dens, atunci folositi doua astfel de ghirlande.

Urmeaza apoi dovlecii si tartacutele; ei trebuie aliniati la distante egale unii de altii, de-a lungul suprafetei. Daca nu gasiti dovleci, si ei pot fi cumparati din magazinele de amenajari interioare; o alta ideea este sa ii inlocuiti cu tartacute. Pentru un aspect si mai interesant, lipiti de dovleac o frunza vopsita inainte in argintiu sau auriu.

Nu uitati sa asezati discuri de plastic sub orice element al decorului care se va descompune cu timpul: dovlecii, merele, etc.

Centrul intregului aranjament sau marginile pot si infrumusetate cu sfesnice cu lumanari.

Fructe si arbusti
fructe si arbusti- simplitatea domneste in acest aranjament elegant -

Asezati 3-5 fructe in sir, pe aceasi linie, in centul suprafetei pe care veti realiza aranjamentul. La margini, asezati o planta de sezon, in ghiveci - alegeti o specie de arbust decorativ, tufe mici de crizanteme, iedera sau, daca se poate, brazi in miniatura. Atingerea toamnei se poate face simtita prin asezarea catorva frunze adevarate sau artificiale, la capetele aranjamentului.

Ce va trebuie:
- 3-5 fructe artificiale sau naturale;
- doua ghivece cu plante;
- frunze de toamna, adevarate sau artificiale.

Plantati arbustii in ghiceve decorative si asezati-i la o anumita distanta unul de altul si intre ele asezati fructele. La sfarsit, plasati frunzele, chiar si printre fructe. Aspectul general nu trebuie sa fie foarte simetric sau sa dea impresia de ordina exagerata.

Cos cu frunze de toamna
cos cu frunze- un aranjament plin de dramatism -

Frunzele de toamna, asezate intr-un cos de nuiele dau un aer natural oricarei incaperi. Pentru acest aranjament, folositi frunze naturale, adaugati cateva fire de grau sau de bace, pentru a avea texturi diferite.

De o parte si alta a cosului cu frunze.

Ce va trebuie:
- un buchet mare de frunze de toamna;
- un cos de nuiele;
- spice de grau uscat, ramuri uscate de copac;
- doua vaze, ghivece cu flori sau sfesnice cu lumanari.

Asezati cosul de nuiele in mijlocul zonei si aranjati frunzele cum credeti de cuviinta (pentru cei care nu au rabdare, asemenea cosuri pot fi cumparate direct din magazinele de amenajari interioare).