Vazele de flori

vaza cu floriVazele de flori: un element obligatoriu al decorului interior

Daca aveti de gand sa schimbati decorul locuintei fara prea mari eforturi, vazele cu flori joaca un rol vital in materializarea intentiei dvs. Exista o varietate de astfel de elemente decorative, care pot adauga unicitate decorului casei dvs. Vazele de flori sunt disponibile intr-o multitudine de forme si sunt confectionate din materiele diverse, cum ar fi: sticla, ceramica, metal, lut, piatra si, de ce nu, lemn. Ele reprezinta cea mai buna alegere pentru aranjamentele florale pe care le executati cu ocazia unor evenimente speciale sau, pur si simplu, pentru decorarea locuintei.

Vazele sporesc frumusetea florilor si creaza o impresie de durata celor care le admira. In functie de alegerea dvs le puteti umple cu diferite tipuri de flori. Pe piata actuala de profil, producatorii ofera o multitudine de dimensiuni, forme sau modele de vaze de flori (rotunde, drepte, de tip bol, cu gatul larg sau stramt, inalte sau cilindrice). Astfel ca este imposibil sa nu gasiti una care sa se potriveasca perfect decorului dvs si care sa va ajute sa conferiti stil si eleganta locuintei. Sa aruncam o privire asupra celor mai populare si mai la moda vaze de flori:

Vazele cu aspect antic: sunt foarte cerute la momentul actual, completand cu succes decorul contemporan. Aceste tipuri de vaze pot constitui elemente decorative in sine, fara sa fie neaparata nevoie sa le umpleti cu flori. Aspectul antic le face sa para foarte atragatoare, atat singure cat si in combinatie cu flori sau cu cateva tulpini de trandafiri.

Vazele din sticla transparenta sau colorata aduc un detaliu delicat, placut si elegant oricarei incaperi. Acestea pot fi executate manual, cu flori de sticla in relief, pictate in culori atragatoare, pot avea diverse aplicatii din materiale precum: lemnul sau metalul sau pot fi simple, dar cu forme ingenioase. Vazele din sticla transparenta evidentiaza aranjamentele ingenioase, cum sunt combinatiile din: pietre de rau, diverse plante acvatice, lumanari decorative, tulpini de flori etc.

Vazele din cristal: se impun prin forma, model, stil si culoare. Cu toate ca sunt mai costisitoare decat vazele din sticla sunt mult mai cautate decat acestea, gratie stalucirii deosebite a cristalului fatetat, a modelelor complicate sau a maiestriei slefuirii. Motivul cresterii constante a cererii lor consta, desigur, in faptul ca acestea adauga o sclipire aparte interiorului.

Vaze care pot fi atarnate: reprezinta modalitati eficiente de a crea puncte focale intr-o incapere si fac ferestrele sa iasa in evidenta. De regula, aceste vaze contin combinatii de flori curgatoare

Vazele care pot fi puse pe podea: sunt cunoscute pentru dimensiunile lor mari, dar si pentru maiestria executarii, frumusetea culorilor si pentru stilul modern. Vazele de podea sunt inalte, fabricate, de regula, din ceramica si potrivite pentru ramurile inflorite (de mar, cires). Ramurile mai groase se pun doar in vaze colorate, netransparente.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro