Atuurile pardoselii de marmura din locuinta

Pardoseala de marmura are ca principal dezavantaj pretul ridicat. Cu toate acestea, nu este mai putin valabil ca efortul de a o avea in locuinta se justifica deplin.

Marmura este pentru case ceea reprezinta diamantele pentru femei: o piatra pe cat de speciala, pe atat de valoroasa ca investitie pe termen lung.

Marmura serveste ca emblema pentru spatiile elegante, indiferent ca sunt de domeniu public sau particular. Are puterea intrinseca sa exprime ineditul, luxul, datorita texturii sale fine, a luminii care ii ofera stralucire si a cromaticii prietenoase.

Cele mai faimoase pe plan international sunt marmura de Carrera, marmura Sienese si marmura Pentelic, iar in Romania cea mai cunoscuta este marmura de Ruschita (Caras Severin).

Sunt multe lucruri care pot fi spuse pe marginea calitatilor estetice, insa si mai multe acelea ce reflecta atuurile fizice, practice. Printre descoperirile arheologice importante din Grecia si Italia au fost semnalate, nu de putine ori, incaperi de peste 1000 de ani  vechime, cu pardoseala de marmura bine conservata.

Asadar, distingem una dintre cele mai mari calitati ale materialului: durabilitatea. Specialistii au demonstrat ca marmura nu se uzeaza nici macar dupa ce milioane de oameni vor fi pasit o viata intreaga pe ea.  Pentru persoanele alergice la praf si la covoare, marmura este de asemenea o alegere potrivita. Aceasta este natural construita sa nu inlesneasca dezvoltarea bacteriilor si a anumitor factori alergogeni. De asemenea, ciupercile nu cresc niciodata pe marmura, iar mucegaiul nici atat, indiferent de procentul de umiditate din camera.

Marmura este usor de montat folosind metoda pe baza de adezivi sau sapa. Totusi, la asezarea placilor se recomanda angajarea unui profesionist deoarece armonizarea lor in ansamblu nu este lucru realizabil de orice amator. Alt avantaj al alegerii marmurei pentru diferite tipuri de pardoseli este posibilitatea de a-i reda stralucirea printr-un agent de curatare.

Sursa foto

I. C.