Bancuta: mobilierul pentru fiecare incapere

banca dormitorIndiferent ca este vorba de dormitor, bucatarie, hol sau baie bancuta reprezinta o alternativa practica pentru scaun si arata in orice incapere. Creatorii ne prezinta noi trend-uri in acest sezon si ultimele noutati.

Bancutele sunt de fapt piese universale de mobilier putand fi folosite in multe scopuri si reprezentand astfel bun inlocuitori ai mobilierului clasic.  Spre exemplu coltarul din bucatarie poate fi inlocuit cu succes de o bancuta, in dormitor aceasta ofera si un spatiu de depozitare pentru asternuturi sau diverse lucruri, care nu dorim sa fie la vedere. O bancuta in holul de la intrare este foarte potrivita cand dorim sa ne asezam inainte de a ne incalta.

Material si design

Vremurile in care bancutele erau fabricate sau prelucrate in mare masura din stejar si avand un aer rustic au apus demult. Astazi exista toate formele posibile si se gasesc in functie de pret si calitate.  Lemnul, otelul sau plasticul sunt materialele cu cea mai mare cautare cand vine vorba de fabricarea bancutelor. Cele destinate amenajarii exteriorului se gasesc si in varianta din beton sau din rachita impletita.

Bancuta din bucatarie

Asezata in jurul mesei de bucatarie, bancuta ofera suficient spatiu insa si confort pentru ca familia sa se reuneasca la masa de pranz, cina sau mic dejun. Variantele moderne ofera in plus si spatiu de depozitare, insa si o folosire ergonomica a spatiului. Acest lucru este important in special pentru bucatariile mici.

Bancuta din dormitor

Bancuta pe care sa putem aseza, relaxa, dar care detine pe de alta parte si spatiu de depozitare este ideala pentru orice dormitor. In interiorul acesteia putem aseza fara probleme asternuturi, patruri, insa si pijamale sau halate.

Bancuta din hol

Pentru familiile cu copii o bancuta cu spatiu de depozitare asezata in hol este piesa de mobilier ideala. Pe aceasta se aseaza copiii cand doresc sa se incalte sau descalte, iar in interior pot fi regasite sandalele sau ghetele pentru fotbal. Astfel bancuta se transforma automat in pantofar.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro