Bonsaiul – simbol a armoniei si elegantei

bonsaiulPlantele si copacii mici pot contribui cu adevarat la crearea unei atmosfere care sa ajute la inviorarea mintii si a corpului. Exista foarte multi oameni, peste tot in lume, care cumpara plante, arbori si arbusti de dimensiuni mici pentru a-si decora interioarele. In cazul in care acestea sunt intretinute in mod corespunzator, ele vor contribui cu siguranta la infrumusetarea locuintei. Plantele nu numai ca fac interiorul sa arata mai creativ si mai elegant, dar realizeaza totodata si o ambianta naturala si o stralucire a mediului inconjurator. In timpul lunilor calduroase de vara, copacii decorativi din casa vor ajuta la oxigenarea aerului si la crearea unei atmosfere mai racoroase.

Daca doriti sa incercati ceva diferit si unic aveti in vedere achizitionarea unor copaci bonsai, foarte convenabil de instalat si deosebit de frumosi. Bonsaii sunt crescuti, in special, in scop decorativ si va va fi foarte usor sa ii gasiti in pepiniere si in florarii. Exista diverse soiuri disponibile pe piata, iar unii dintre cei mai buni copaci bonsai sunt:
 
1. Tipul cascada (Kengai): o varietate neobisnuita care nu poate fi gasita oricand si oriunde pe piata, fiind nevoie sa faceti, de regula, o comanda speciala. Copacul creste drept o perioada, dupa care incepe sa se indoaie. Acest lucru confera un aspect deosebit  intregului loc in care este amplasat. Bonsaiul cascada se planteaza in vase inalte, avand radacini puternice. Coroana copacului creste de obicei deasupra bazei vasului, dar ramificatiile urmatoare alterneaza la stanga si la dreapta pe curbele trunchiului. Ramificatiile trebuie sa creasca orizontal pentru a mentine echilibrul copacului. Acest tip de bonsai poate fi folosit in scop decorativ atat in interiorul, cat si in exteriorul locuintei.
 
2. Tipul batut de vant: una dintre cele mai populare variante de bonsai, cu un aspect extrem de frumos. Majoritatea oamenilor achizitioneaza bonsai de acet tip pentru a-si decora interioarele si terasele. Dupa cum sugereaza si numele, ramurile acestui copac par batute de vant. Efectul este foarte dificil de obtinut, fapt pentru care bonsaiul este foarte scump. Producatorii trebuie sa depuna eforturi sustinute pentru a obtine aspectul respectiv. 
 
3. Tipul in panta: reprezinta o alta optiune potrivita de decorare a interioarelor. Copacul creste inclinat intr-o parte, iar ramurile cresc in directia opusa, pentru a crea echilibru. Acest tip de bonsai este unul dintre cele mai cautate de pe piata, fiind si foarte spectaculos ca aspect. Trunchiul poate fi usor indoit sau foarte drept, dar va fi mai gros la baza decat la varf .
 
4. Tipul drept (Chokkan): cei care vor sa confere locuintei un aspect sofisticat folosesc de regula varianta dreapta de bonsai. Este cel mai comun printre bonsai, fiind relativ usor de gasit in florarii sau in pepiniere. Acest stil apare foarte des in natura, in principal in momentul in care pomul este expus luminii si nu are multi copaci in jur. Creste intr-o directie verticala si dreapta.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro