Canneles de Bordeaux

canneles de bordeaux

Ingrediente:
2 cani lapte
260 g zahar
1 baton de vanilie, zdrobit (aprox. 25-30 gr)
56 gr unt
170 gr faina
2 galbenusuri de ou
3 lingurite rom negru
unt pt ungerea formelor

Preparare:
Incalzeste cuptorul la 190C.
Intr-o cratita se incalzesc laptele, zaharul, vanilia si untul (pana
incep sa fiarba). Lasa-le sa se raceasca de tot si scoate batonul de vanilie. 
Cand laptele s-a racit de tot, adauga galbenusurile si apoi treptat
faina. Amesteca aluatul pana devine moale si fara cocoloase.
Unge cu unt formele si lasa-le sa stea 2-3 minute. Pune cu lingurita
aluat in forme, pana sus.
Se lasa la copt cam 1 ora si jumatate. Poti sa verifici daca sunt gata dupa 1 ora si 20 minute: la fiecare 5-10 minute scoate repede o forma din cuptor si scoate prajitura ca sa vezi daca crusta dinauntru este maro; baza prajiturelelor prinde o culoare maro inchisa asa ca e
destul de greu de vazut daca s-a copt sau nu. Nu le scoate prea devreme din cuptor. Trebuie sa stea destul de mult ca sa se coaca.