Casa de vacanta - relaxare si confort

Casa de vacantaAmplasate in locuri linistite, cu peisaje aproape ideale, inconjurate de natura si departe de agitatia marilor orase, casele de vacanta reprezinta colturi de rai, in care proprietarii se retrag din cand in cand, pentru a-si reincarca bateriile.

 

Desi peisajul inconjurator in sine este suficient pentru a va simti plini de energie si optimism, nu trebuie sa neglijati nici aspectul amenajarii unei astfel de locuinte. Design-ul interior i cel exterior va vor amplifica senzatiile oferite de natura.

 

Cladirea trebuie sa aiba un aspect familiar, tinand cont de destinatia i de amplasarea acesteia, dar, in acelasi timp, trebuie sa ofere un inalt confort. Alegeti o arhitectura simpla, care sa interfereze in mod placut cu peisajul rural si un interior cald i primitor. Puteti opta macrocarpa, antichizat pentru pereti si tigla din lemn de pin pentru invelitoarea acoperisului. Culorile i materialele trebuie sa fie neutre, respectiv naturale, in ideea de a pastra o discretie asupra constructiei. Pentru a beneficia cat mai mult de priveliste e bine ca fiecare incapere sa aiba macar un rand de ferestre pe toata inaltimea zidului exterior, prevazute cu obloane, care sa protejeze casa si sa asigure necesarul de umbra.

 

Pentru zona de zi, formata din open space, care include bucataria, spatiul de conversatie i diningul, folositi nunate de caramel si cafea cu lapte; peretii din lemn de pin, finisaj din placi de beton pentru pardoseala; masa si bancheta din lemn de tec tapitate cu piele nuantata cafea cu lapte i caramel. Puneti in valoare lambriuriurile prin finisajul din placi de beton al pardoselii sau printr-un bar care sa desparta bucataria de living, de asemenea realizat din beton, temperat de nuanta de caramel a fotoliilor i de masa si bancheta din lemn de tec, din zona de dining. Elementul focalizator al acestei zone poate fi un semineu cu focar deschis, care va incalzi decorul la propriu si la figurat.

 

Pentru dormitoare - cel de oaspeti i cel matrimonial - folositi aceeasi linie cromatica i aceleasi maretiale: beton, piatra i lemn. Dormitorul de oaspeti trebuie prevazut cu baie proprie; pentru pardoseala si pentru peretii cabinei de dus puteti folosi placi din piatra speciala. Dormitorul matrimonial poate fi amplasat la mansarda, pentru a oferi privelisti spectaculoase ale imprejurimilor. Nu incarcati decorul cu obiecte inutile: cateva fotografii ale zonei respective, frumos inramate si doua veioze decorative sunt suficiente.

 

Cat priveste spatiul exterior, acesta trebuie expluatat la maximum i pus in valoare de un sistem de iluminat corespunzator. Daca doriti ceva spectaculos, pe terasa puteti instala un semineu exterior in fata caruia sa amplasati o masa si cateva fotolii. Va constitui piesa de rezistenta a locuintei dvs. Pentru mobilierul din exterior puteti alege lemn de tec si metalul. Bogat in uleiuri si silicat, tecul nu absoarbe apa si se pastreaza foarte bine.

 

www.incasa.ro