Ce masa se potriveste bucatariei tale?

Masa este piesa de mobilier care nu trebuie sa lipseasca din bucatarie. Exista atat de multe modele pe piata incat devine dificil sa facem alegerea potrivita. Acest obiect indispensabil nu mai este demult apreciat doar pentru functionalitatea lui, designul acestuia repzentand astazi un criteriu important de selectie.

Dar, inainte de toate, trebuie sa tinem cont de doua aspecte atunci cand alegem masa pentru bucatarie, si anume: dimensiunea camerei si numarul de persoane care locuiesc in imobil. Daca spatiul este redus, atunci mesele cu blat pliant sau culisant, de genul celor extensibile, sunt cele mai indicate. Insa, intr-o bucatarie generoasa puteti amplasa fara probleme o masa mare.

Conteaza foarte mult si in ce scop folosim piesa de mobilier. Daca aceasta este destinata doar pentru “a lua masa”, atunci putem pune mai mult accent pe design si mai putin pe calitate. In schimb, daca masa se doreste a fi folosita si pentru prepararea mancarii, atunci conteaza foarte mult si din ce material este realizata. In acest caz se recomanda un material de calitate, rezistent la zgarieturi si usor de curatat.

O importanta deosebita trebuie acordata si formei mesei. Forma dreprunghiulara este cea mai comuna dintre toate, insa acesta se incadreaza in decorul incaperii doar daca si restul mobilierului pastreaza aceleasi linii ferme. In cazul in care bucataria este simplista, mobilata in stil minimalist, atunci o masa cu colturile rotunjite reprezinta cea mai buna alegere. In general o masa rotunda se potriveste cel mai bine in incaperile mici, patrate. Se creaza un cadru confortabil și intim, asa ca este cea mai buna forma pentru un grup mic de oameni. Cu toate acestea, o masa rotunda mare poate face ca oaspetii sa se simta foarte departe unul de altul.

Pentru spatiile inguste se recomanda de asemenea mesele ovale. Acestea sunt foarte similare cu cele de forma dreptunghiulara, dar, vizual, mesele ovale incarca mai putin spatiul datorita colturilor rotunjite. Problema spatiului poate fi rezolvata foarte usor si cu o masa din sticla sau din material de tip acril. Acestea vor crea un efect de spatialitate si, in acelasi timp, vor fi o alegere eleganta pentru mesele din spatiile formale.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro