Ceaiul rooibos sau ceaiul rosu african

ceai rooibos

 

Planta rooibos este des folosita in Africa pentru prepararea ceaiului care poate fi baut cu lapte si zahar. Aceasta planta creste doar in regiunile Cederberg si Western Cape. Mai este numit si ceaiul rosu.  De catva timp este prezent si in farmaciile si magazinele de la noi.

 

Varianta pentru copii este un supliment nutritional antialergenic care poate fi administrat inca de la nastere. Este foarte bun impotriva colicilor abdominale, insomniei, alergiilor alimentare, crampelor stomacale si eczemelor. Si nici nu trebuie indulcit suplimentar pentru ca are un gust natural placut. Pentru o siguranta mai mare acesta este deja pasteurizat si sterilizat.

 

 

Ceaiul rooibos este solutia folosita de trei decenii incoace in Africa de Sud, cu incredere de catre mamicile si copii lor, iar mai recent de toate mamele din lume.

 

Puteti trata cu el febra mare. Ceaiul calmeaza si induce un somn linistit atat copiilor, cat si mamelor. Este perfect contra durerilor de cap sau starilor de nervozitate.

 

Cercetatorii au descoperit ca ceaiul rooibos are proprietati antialergice, antibacteriale, antispasmodice, antivirale, antioxidante, previne imbatranirea prematura, are putin tanin, este bogat in minerale si este anticancerigen. Mineralele continute sunt cupru, fier si potasiu, calciu, fluor, zinc, mangan si magneziu. Cercetatorii japonezi au numit acest produs, ceaiul vietii lungi.

 

In 1968 medicul Annique Theron a descoperit ca ceaiul rooibos are si efecte in folosirea lui externa. Acesta calmeaza si vindeca pielea iritata. S-a lansat si o linie de produse pentru ingrjirea pielii pe baza plantei rooibos.

 

Ceaiul poate fi consumat de intreaga familie. Astfel toti se vot bucura de efectele sale.

 

gradinamea.ro

Septembrie 2007