Cele mai decorative si rezistente flori de apartament

Cele mai frumoase si decorative accesorii dintr-o incapere sunt florile. De diferite marimi si culori, plantele sunt ornamente vii care pot improspata aspectul oricarui spatiu. Pentru ca toate sunt frumoase, alegerea este una dificila, mai ales daca trebuie sa ne rezumam doar la cateva specii.

La fel ca si obiectele decorative, nu orice floare se potriveste oricarui decor. Dar sunt si cateva specii care, pe langa faptul ca sunt foarte rezistente, se integreaza in orice stil de design interior.

Foarte versatile si usor de intretinut, plantele aerofite sunt unele dintre cele mai decorative flori de apartament. Aceste plante nu au nevoie de sol, nu ocupa mult spatiu si sunt ideale pentru realizarea unui decor modern. Aspectul plantelor aerofite este unul deosebit, sunt mici si colorate.

La fel de deosebit va fi si decorul realizat cu aceste plante. Deoarece ele se hranesc cu nutrienti si umezeala din aer, pot fi puse pe o farfurie, ca element de decor pentru masa, in ghivece suspendate sau in vase transparente. Daca aerul din camera este prea uscat, este indicat ca o data pe saptamana sa le scufunzi in apa pentru a le ajuta sa se hidrateze.

O alta specie de planta care nu va duce lipsa apei atunci cant tu esti plecat in vacanta este aloea. Aceasta planta ce are deja o reputatie in industria cosmeticii si a medicamentelor poate fi foarte decorativa in spatiile de locuit. Inrudite cu cactusii, ele sunt foarte usor de ingrijit, dar trebuie sa le asiguri in schimb multa lumina, soarele fiind esential pentru dezvoltarea lor.

Lucky bamboo sau bambusii norocosi fac si ei parte din categoria plantelor decorative de apartament cu cerinte minime de ingrijire. Nici aceasta planta nu are nevoie de sol pentru a trai. Este suficient sa o puneti intr-un vas cu apa, pe care sa o schimbati o data pe saptamana, si sa-i asigurati multa lumina, dar fara a o pune in bataia directa a soarelui. Colorate in nuante de roz, alb si rosu, azaleele inveselesc camera. Acestea nu sunt foarte pretentioase, au nevoie de lumina si trebuiesc udate cu regularitate.

De conditiile minime de intretinere: udari constante si lumina naturala, au nevoie si bonsaii pentru a se dezvolta. Acest copac in miniatura, pe langa faptul ca se intretine foarte usor, are si un aspect decorativ. Marimea si forma sa sunt rezultatul interventiilor horticultorului, astfel, cresterea acestor plante se apropie mult de domeniul artei. Ingrijirea lui poate deveni un hobby, tunsul ramurilor va poate relaxa.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro