Plante decorative. Tradescantia

Decorarea spatiilor interioare cu plante ornamentale este una dintre cele mai spectaculoase tendinte “eco”, ce ofera idei ieftine pentru crearea unor incaperi frumoase si sanatoase.

Tradescantia, cunoscuta sub denumirea populara de Telegraf, este o planta cu frunze lungi si ascutite care se intinde ca un covor vegetal. Aceasta este una dintre cele mai apreciate plante de interior datorita aspectului spectaculos al frunzelor sale.

Planta este una curgatoare, cu tulpini carnoase, pe care se dezvolta nenumarate frunze monocrome sau colorate. De la tonuri de gri la verde luxuriant, visiniu sau culori profunde de violet, Tradescantia poate fi un “accesoriu” natural pentru orice casa.

Florile sale sunt mici, de culoare roz, si sunt grupate in numar par in cime terminale. Tradescantia este originara din America de Sud, iar numele sau a fost dat in onoarea gradinarului John Tradescat, cel care a adus planta in Europa.

Daca este ingrijita corespunzator, planta creste si se inmulteste foarte repede. Tradescantia prefera umiditatea ridicata si temperaturile medii. Ca toate plantele cu frunzele colorate, are nevoie de lumina naturala puternica. Lipsa acesteia duce la decolorarea frunzelor. In perioada de crestere se uda abundent, iar in rest, intre doua udari, pamantul trebuie lasat sa se usuce cam la o treime.

Tradescantia este perfect adaptata pentru a fi cultivata in vase suspendate. Insa, pentru o dezvoltare sanatoasa, nu sunt indicate ghivecele prea mari. Asezate pe socluri sau rafturi, sau agatate la fereastra, ghivecile cu Tradescantia pot inlocui traditionalele accesorii, mai ales in interioarele moderne.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro