Cele mai intalnite greseli in gradinarit

Gradinaritul este o activitate care, pe langa faptul ca ne relaxeaza, aduce si numeroase beneficii pentru starea generala de sanatate, fizica si mentala. Este, de asemenea, un mod placut de a-ti petrece cat mai mult timp alaturi de cei dragi.

Prin urmare, oricine poate practica aceasta activitate, fie ca sunteti amatori sau gradinari profesionisti. Dar si rezultatul va fi pe masura cunostintelor despre gradinarit. Cei care au un petic de pamant in fata casei, si doresc sa-l amenajeze corespunzator fie apeleaza la profesionisti fie se documenteaza, pentru a evita unele dintre cele mai des intalnite greseli in gradinarit.

Cea mai frecventa greseala pe care majoritatea o fac este ca nu aproximeaza corect cantitatea de apa de care planta are nevoie. Plantele fie sunt udate excesiv, fie insuficient. Prea multa apa duce la putrezirea radacinilor iar o cantitate insuficienta la uscarea lor.

De asemenea, este foarte important sa cunoasteti si clima zonei in care locuiti. Unele au nevoie de mai mult soare iar altele de mai putina caldura. Nu tratati fiecare planta la fel, fiecare este speciala si are nevoi diferite in privinta factorilor necesari pentru dezvoltarea sa, cum ar fi solul, lumina, temperatura si umiditatea. Documentati-va despre fiecare planta in parte inainte sa o plantati, pentru a-i asigura toate conditiile necesare dezvoltarii sale.

Nepregatirea solului inaintea plantarii este de asemenea o alta greseala frecventa intalnita in gradinarit. Solul trebuie sa fie foarte bine pregatit in prealabil, pentru ca plantele sa dezvolte armonios. Tipurile de sol difera de la o regiune la alta si de la o zona la alta, iar acest lucru poate avea un impact puternic asupra lor. Solul pe care urmeaza sa se planteze trebuie sa fie bogat in substante hranitoare, si ferit de inundatii.

Din dorinta de a avea cat mai multe tipuri de plante si flori, precum si o gradina foarte frumos amenajata, riscati sa faceti o alta greseala, cea de a supra-aglomera spatiul. Trebuie sa tineti cont de dimensiunile gradinii, si sa asigurati fiecarei plante un spatiu suficient pentru a se dezvolta. In functie de spatiul avut la dispozitie alegeti si tipul plantelor care doriti sa faca parte din decor. Plantele invazive plantate in locuri nepotrivite se vor dezvolta destul de rapid, si vor pune in pericol restul plantelor din gradina.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro