Cocktail racoros de vara – Limoncello

Limoncello este o bautura aromata si revigoranta, ideala pentru zilele toride de vara. Cocktailul de lamaie isi are originile in sudul Italiei, si a devenit cunoscut in intreaga lume inca de acum un secol, cand Vincenza Canale, care conducea un hotel pe insula Capri, le-a oferit oaspetilor sai un mic pahar cu lichior de lamaie, pe post de bautura servita dupa masa sau digestiv.

Limoncello este un cocktail care poate fi facut de oricine, deoarece ingredientele se afla la indemana oricui. In schimb, necesita un timp indelungat de preparare. Exista mai multe variante de prepararea a bauturii, care se diferentiaza prin timpul de preparare si cantitatea ingredientelor.

Pentru prepararea acestui cocktail veti avea nevoie de 1 litru de alcool la 90°, 8-10 lamai, 600 grame de zahar si un litru de apa. Pentru reusita bauturii calitatea lamailor este importanta. Este de preferat sa se foloseasca acele lamai cu coaja groasa, bogata in uleiuri esentiale, de dimensiuni medii. Lamaile considerate perfecte sunt cele din soiurile „limone di Sorrento“ si „sfusato amalfitano“.

Mod de preparare:

Lamaile sunt spalate si curatate de coaja, avand grija sa nu ramana si partea alba, care are un gust amar. Cojile se pun intr-un borcan mare si se adauga peste ele alcoolul. Apoi, acest amestec este lasata la macerat 45 de zile, timp in care coaja cedeaza toate uleiurile sale esentiale alcoolului. In acest timp borcanul trebuie tinut intr-un loc racoros. Se face apoi un sirop din zahar si apa, care se fierbe timp de 5 minute. Dupa ce s-a racit, se toarna peste alcoolul din borcan. Se lasa la macerat alte 45 de zile, dupa care se filtreaza. Lichiorul obtinut se pastreaza in sticle, la rece.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro