Coloreaza-ti casa cu flori de gerbera

O pata de culoare este binevenita in orice incapere, iar florile reprezinta cea mai usoara si placuta  modalitate de a “picta” spatiul in care locuim. In topul celor mai cautate flori pentru decorarea gradinilor si a spatiilor interioare se afla si gerbera, floarea delicata care impresioneaza prin diversitatea coloristica.

Florile pot fi albe, roze, galbene, portocalii, rosii si grena, si au de obicei mijlocul intens colorat sau negru. Exista si exemplare care au petalele de diferite culori. Aceste flori luminoase si frumoase pot sta la baza unor aranjamente florale superbe, mai ales in combinatii cu trandafiri, margarete, garoafe, lalele, crizanteme si ramuri verzi, perfecte pentru decoratiunile interioare moderne in stil eco.

Gerbera este o planta ornamentala care face parte din familia florii-soarelui (Asteraceae). Exista aproximativ 30 de specii, care se gasesc in salbaticie in America de Sud, Africa, Madagascar si Asia tropicala. Cultivarea gerberei in ghivece sau in gradina nu este dificila.

Aceasta planta are nevoie de multa lumina, dar nu trebuie sa se afle in bataia directa a soarelui. Vara. temperatura optima este de 18-20 grade C, iar spatiile care gazduiesc plantele trebuie sa fie bine aerisite. Pe timp de iarna, se recomanda o temperatura de 13-15 grade C. In cazul in care temperatura coboara pana la 8 grade C, este de asteptat ca florile sa fie afectate. Gerbera nu suporta prea multa umezeala in substrat, deci este bine sa fie udata moderat. Solul potrivit pentru gerbera contine pamant de telina, mranita, turba si nisip. Primavara si toamna, cand este perioada de maxima vegetatie, se aplica ingrasaminte de 2-3 ori pe luna.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro