Construiti-va propriul refugiu

Cu siguranta au existat momente cand viata dv vi s-a parut obositoare si haotica, plina de evenimente neplacute si neprevazute, cand ati simtit nevoia de a va retrage pur si simplu intr-un spatiu asemanator unui sanctuar, unde sa scapati de toate problemele. Fara sa construiti o camera noua sau sa va mutati intr-un apartament mai mare este posibil sa rearanjati o incapere astfel incat sa va simtiti minunat acolo.

Un astfel de spatiu nu trebuie sa fie nici prea mic, nici prea mare, ci doar suficient. Si mai ales mobilat exact asa cum va place, pentru a va putea retrage acolo cu o carte, intr-un fotoliu confortabil sau direct pe pat, unde sa puteti bea o cafea in liniste, sa ascultati muzica, sa vedeti un film. Daca dimpotriva idealul relaxarii este o baie fierbinte atunci umplet baia cu lumini difuze, adaugati pe marginea cazii lumanari sau betisoare parfumate si incercati sa uitati de tot.

 

Daca aveti nevoie de un spatiu de evadare, construiti-l. Fiecare persoana doreste ceva anume si vede spatiul personal astazi. Nu exista retete stricte, dar va putem da cateva idei care sa va inspire.

 

Daca veti intreba pe cineva ce prefera sa faca in timpul liber, cei mai multi vor spune ca prefera sa se relaxeze cu o carte buna sau un film preferat, eventual cu un pahar pe masuta de langa fotoliu, muzica pe fundal si pentru macar o ora sa nu fie deranjati de nimic. Nu pare prea greu, nu-i asa ? Si totusi prea putini dintre noi reusim sa si facem asta. Ganditi-va cand a fost ultima data cand v-ati bucurat de atata liniste ? Solutia cea mai simpla este construirea unui spatiu doar pentru dv.

Cautati acest spatiu in casa. Aveti o camera libera sau macar o parte a unei incaperi pe care o puteti elibera, un loc in care sa nu auziti telefonul, soneria sau zgomotul strazii.

Alegeti cu grija locul in care puneti un scaun sau un fotoliu comod, in care sa va simtiti bine. Daca se poate, asezati scaunul in mijlocul camerei, cu fata spre fereastra. Incercati mai multe pozitii pentru a o alege pe cea mai buna, in care imaginea este relaxanta si odihnitoare.

Asezati o masuta in apropierea scaunului, cu inaltimea potrivita pentru a fi usor accesibila si suficient de mare pentru a pune pe ea o carte, un pahar si o veioza, nimic mai mult.

Cand ati terminat cu aranjarea acestui colt personal, inchideti usa si telefonul, puteti-va muzica preferata la un volum modic, si cititi in liniste.