Controlul umiditatii la plante

umiditateLipsa umiditatii este principala cauza care produce decesul multor plante, in special pe timpul iernii. Schimbarea anotimpurilor afecteaza destul de mult plantele, iar daca acestea stau in aer liber pe perioada verii si in casa pe perioada iernii, tranzitia le afecteaza si mai mult.

Daca mutati plantele afara in timpul verii asigurati-va ca inaite de sosirea iernii acestea sunt aduse in casa inainte de a da drumul la caldura. Preferabil, mutarea ar trebui facuta cand geamurile sunt deschise pentru ca plantele sa nu sufere prea mult si sa se poata adapta in noul mediu.

Problemele legate de umiditate le puteti observa atunci cand frunzele plantelor capata o culoare ruginie. Pe masura ce acestea se deshidrateaza isi schimba culoarea si cad.

Pentru a va asigura ca plantele din casa primesc destula apa si au umiditatea necesara supravietuirii trebuie sa cunoasteti nevoile particulare ale fiecareia. Daca aerul din casa tinde sa devina uscat puteti sa puneti sub ghivece tavi cu pamant ud, insa niciodata sa nu asezati ghiveciul direct intr-o tava cu apa.

De asemenea prin pulverizarea apei asupra plantelor puteti sa mariti nivelul umiditatii zilnic. Daca aveti multe nu ar strica sa investiti intr-un umidificator. Este benefic pentru flori, pielea dumneavoastra si chiar mobila din lemn pe care o aveti.

GradinaMea.ro