Covorul care se transforma intr-o canapea cu design original

Modern, elegant si functional in acelasi timp, covorul creat de designerul italian Alessandro Isola nu este nici pe departe unul obisnuit. Desi la prima vedere pare unul normal, covorul se dovedeste a fi una dintre cele mai surprinzatoare si ingenioase creatii.

Proiectul, denumit de designer “Stumble Upon Sofa”, ar putea deveni un must-have pentru cei care doresc sa fie mereu in pas cu ultimele tendinte in designul interior.

De obicei ne deranjeaza micile cute pe care le formeaza covorul atunci cand nu este bine intins, inasa, nu si atunci cand vine vorba despre creatia designerului italian. Covorul evidentiaza si mai mult aceste cute, luand forma unei canapele confortabile sau a unei masute de cafea.

Noile piese de mobilier au un design unic, neobisnuit, ce dau un aer modern incaperii. Canapeaua nu se deformeaza sub presiunea corpului uman iar masuta de cafea isi pastreaza forma chiar si atunci cand pe acesta sunt puse carti sau reviste.

Realizat din fibra de carbon, covorul este rezistent, durabil si flexibil, putand lua diferite forme. Cu o simpla indoire a unui colt obtinem doua piese perfect functionale, o masuta si un covor. De obicei, partea din spate a unui covor are o textura neatragatoare. In cazul covorului “Stumble Upon Sofa” plierea releva un “spate” care este, probabil, chiar mai uimitor decat partea din fata. Suprafata este una lucioasa si reflectorizanta, iar atunci cand este pliata creaza un contrast puternic cu partea de sus a covorului. In cazul canapelei, partea lucioasa de dedesubt nu se observa, in schimb, ramane un spatiu gol care pate fi folosit pentru depozitare.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro