Craciunul - sarbatoarea decoratiunilor

decoratiuniCraciunul inseamna bucurie, un sentiment pe care trebuie sa il impartasim cu toata lumea si care trebuie sa se oglindeasca in tot ceea ce ne inconjoara. An de an descoperim in magazine fel si fel de podoabe si ornamente specifice acestei perioade. Unele sunt cele traditionale, ale in stil rustic, iar altele foarte moderne, cu alte cuvinte exista decoratiuni pentru toate gusturile.

Impodobirea locuintei este foarte importanta inaintea Craciunului, deoarece ne face sa intram in atmosfera speciala, calda si vesela. Simtim parca altfel spiritul marelui eveniment, Nasterea Domnului si totodata venirea Mosului Craciun, decat daca stam in continuare in cei patru pereti “goi”, fara miros de brad, de scortisoara si de bodoabe colorate si stralucitoare.

Decoratiunile pot fi achizitionate de la orice magazin sau le putem confectiona chiar noi. Avem nevoie doar de cateva materiale, de rabdare si creativitate. Copiii vor fi cu siguranta fascinati de aceasta idee si se vor implica in toate pregatirile necesare.

Daca nu ne putem bucura inca de zapada, putem aduce frumusetea iernii in casele noastre cu decoratiuni de culoare alba: spray-ul cu zapada artificiala este una dintre cele mai bune solutii in acest sens.

Globurile rosii reprezinta unul dintre simbolurile Craciunului si infrumuseteaza  an de an bradul, dar si ghirlandele sau decoratiunile pentru ferestre. Cu ajutorul unei instalatii cu lumini albe transformam atmosfera di intreaga locuinta intr-una de basm.

Nu trebuie sa neglijam lumanarile, care au un farmec aparte asezate impreuna cu alte ornamente, precum conurile de brad, pe masa festiva sau pe comoda din living. Pe langa acestea, de mare efact sunt si podoabele care reprezinta motivele specifice Craciunului: elfi, reni, ingerasi, oameni de zapada, clopotei, stelute, etc.

Daca dorim ca totul sa fie invaluit in lumina putem achizitiona instalatii speciale pentru ferestre, perete sau usa. Acestea seamana cu o perdea, iar beculetele sunt simple sau sub forma de stele.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro