Culorile chakrelor in amenajarea interioara

Folositi cele 7 culori ale chakrelor in amenajarea interioara

Transpunerea celor sapte culori ale chakrelor in mediul in care locuiti reprezinta o modalitate simpla si eficienta de a aduce schimbarea in viata dvs. Daca aveti una sau mai multe chakre, care si-au pierdut echilibrul sau sunt blocate, folositi culoarile corespunzatoare acestora pentru a va decora spatiul interior si pentru a ajuta, in acest fel, la activarea lor.

Va prezentam, in continuare, o scurta expunere a celor sapte culori corespunzatoare chakrelor sau centrilor energetici ai organismului uman si a felului in care acestea pot fi folosite eficint in decorul locuintelor dvs:

galben verde

Rosul: prima chakra este cea a stabilitatii, echilibrului si comunitatii. Semenele ca ati putea fi dezechilibrati in acest centru de energie includ: senzatia de teama, grija excesiva pentru bani sau finante si sentimental de a a fi “in afara” celor din jurul dvs. Aveti in vedere adaugarea de nuante de rosu in casa. Pe o scara mica luati in considerare folosirea unor lumanari sau a unor suporti de lumanare de aceasta culoare, o picture sau un poster care sa includa elemente rosii sau flori precum trandafirii. Daca doriti sa lucrati mai mult cu acest centru energetic cumparati-va un halat de baie intr-o nuanta aprinsa de rosu, pe care sa vi-l puneti in fiecare seara, o cuvertura rosie pentru pat sau perdele rosii. Este bine sa aveti in casa cristale precum: granatul sau rubinul.

Portocaliul:  cea de-a doua chakra se afla in legatura cu creativitatea, senzualitatea si sexualitatea. Semne ale dezechilibrului includ: sentimentul de plictiseala, blocarea in rutina, sexualitate inhibata vizavi de partenerul de viata sau lipsa entuziasmului in viata. Pentru o imbunatatire rapida a starii de spirit decorati bucataria cu un bol mare plin cu portocale, pietre de chihlimbar sau carneol (cuart portocaliu) in living si un covor mare portocaliu. Daca vi se pare ca partea dvs creativa este inhibata, folositi nuante de portocaliu acolo unde obisnuiti sa lucrati: in preajma biroului sau in atelierul artistic - in cazul in care aveti unul. Daca va lipseste senzualitatea, adaugati multe accente portocalii, subtile in dormitor, pentru a “condimenta” putin atmosfera. Aveti in vedere utilizarea unui potpouriu de arome de bergamota si felii de portocale uscate si nu uitati sa purtati o camasa de noapte in aceste nuante.

Galbenul: cea de-a treia chakra se refera la respectul de sine, increderea in sine si limite. Semnele dezechilibrului sunt date de un comportament care permite manipularea de catre ceilalti, servitudine si umilinta, de sentimentul ca nu sunteti suficient de bun si de lipsa succesului in viata. Galbenul este culoarea increderii - astfel ca este recomandat sa o folositi pentru bijuterii, cravate sau esarfe; in privinta cristalelor exista ochiul de tigru sau calciutul galben; iar in decorul interior al locuintei si la munca adaugati pete de galben stralucitor in accentele decorative, in special in locurile in care aveti tendinta sa va simtiti lipsiti de putere. Florile pe care ar trebui sa le aduceti in locuinta sunt: narcisele si margaretele galbene. In incaperi adaugati accente sub forma unor grupuri de lumanari si vaze decorative galbene. Daca intr-o zona a locuintei dvs - cum ar fi zona de lucru - simtiti ca increderea in propria persoana este slabita, inveliti scaunul, de exemplu, cu o patura galbena. Adaugati rame, picturi, covorase si lampi in nuante de galben in locuinta si veti observa o imbunatatire a increderii in sine.

Verdele (sau rozul): cea de-a patra chakra se refera la toate problemele legate de inima: dragostea de sine, dragostea de altii, compasiunea si tandretea. Verdele este culoarea traditionala asociata cu acest centru energetic, insa rozul este deseori considerata a fi culoarea corespunzatoare acestei chakre, de asemenea. Daca aveti relatii dificile cu prietenii, cu familia sau cu persoana iubita, puteti lucra in favoarea acestui centru de energie. Alte semne ale unui dezechilibru al celei de-a patra chakre includ: amintirile dureroase, blocarea in trecut si spiritul critic fata de propria persoana si fata de ceilalti. In privinta pietrelor puteti include in decor: malachit, serpentin sau cuart roz. Accentele de uz casnic pot fi reprezentate de: iarba verde, plantele de bambus, lumanarile verzi sau roz si pietrele de jad.

Tucoaz sau albasru deschis: cea de-a cincea chakra este centrul comunicarii, acoperind toate domeniile de comunicere cu ceilalti. Dezechilibrul include rezervarea exagerata sau timiditatea, dificultati in exprimarea gandurilor si emotiilor, interpretarea gresita a ceea ce exprimati in cuvinte sau vorbaria exagerata. Cea mai buna strategie pentru favorizarea acestui centru energetic este purtarea in permanenta a unui pandantiv de culoare turcoaz. In interiorul locuintei adaugati obiecte de iluminat care au aceasta culoare sau culoarea cerului. Daca exista o zona in care comunicarea se dovedeste a fi anevoioasa, asigurati-va ca adaugati un element de dimensiuni mari in nuante de albastru deschis, cum ar fi: un poster, o pictura, perdele sau o cuvertura.

Indigo sau albastru inchis: aceastei chakre ii corespunde tot ce tine de domeniul intuitiei. Semnele dezechilibrului includ: sentimentul de confuzie, frecventa indecizie si incapacitatea de a va hotari in privinta lucrurilor de o importanta mai mica sau mai mare. Aceasta chakra este, de asemenea, legata de visurile cu ochii deschisi sau de visele din timpul noptii, asadar un alt semn al dezechilibrului se refera la cosmaruri, insomnii, somn agitat sau terori nocturne. Pietrele favorabile acestui centru energetic sunt lapisurile si azuritul. Faceti rost de o masca indigo cu care sa va acoperiti ochii noaptea, achizitionati lenjerie de pat in nunate de albastru inchis, zugraviti-va dormitorul in tonuri inchise de albastru sau indigo sau folositi draperii si perdele in aceste culori. La un nivel mai mic puteti folosi cateva elemente decorative indigo pe care sa le amplasati pe noptiere, in cazul in care aveti probleme cu somnul sau in cazul in care vi se intampla sa aveti accese de indecizie.

Violet: cea de-a saptea chakra este coroana centrilor energetici si este legata de spiritualitate, moralitate, iluminare si linistea mintii. Semnele dezechilibrului sunt: depresia, sentimentul de „cadere”, nervozitatea, sentimentul ca sunteti singur pe lume si axientatea. Pietrele care ajuta la vitalizarea acestei chakre sunt: ametistul, lepidolitul si cuartul transparent. Adaugati nuante de violet de la cele mai pale pana la violetul regal in locuinta dvs si veti constata ca starea de spirit se modifica in mod natural, fara niciun efort suplimentar. Ganditi-va la elemente decorative precum: perdelele de dus, pernele de pe canapea, servetelele de bucatarie sau fetele de masa si vazele de flori violet. Pentru a obtine rezultate si mai bune purtati o rochie, o cravata sau o palarie colorate in aceste nuante.

Surse foto: 1, 2

Corina Dovinca
InCasa.ro