Cum amenajam garsoniera? (I)

amenajare garsonieraCum amenajam garsoniera in stil modern si practic? (I)

In cazul persoanelor singure care cauta o locuinta adecvata necesitatilor se pune o singura intrebare: apartament cu doua camera sau garsoniera - care este cea mai buna alegere?

O garsoniera amenajata frumos poate sa exprime personalitatea celui care locuieste in ea si sa aiba un stil multifunctional unic. Din motive personale anumite persoane aleg sa locuiasca singure, iar cand este vorba de amenajarea spatiului acestea lasa frau liber imaginatiei. Fiecare om are propriile necesitati, de aceea locuinta poate fi amenajata in multe feluri. 

Cine este pragmatic si prefera sa faca economie de spatiu integreaza de exemplu canapeaua si fotoliul direct sub patul modern supraetajat. O garsoniera ii confera proprietarului sau sentimentul de independenta in orice privinta. Garsoniera reprezinta de fapt o camera, dar care are mii de posibilitati de amenajare, poate fi transformata pe gustul fiecaruia.

Amenajarea bucatariei in garsoniera
In cele mai multe cazuri bucatariile sunt foarte mici, de aceea este important ca fiecare coltisor sa fie in cel mai practic mod posibil folosit. In functie de posibilitatile financiare sau de abilitatile "mestesugaresti" ale fiecaruia in bucatarie mobila ar trebui prinsa de perete si sa ocupe o singura parte.

Bucataria poate fi o singura incapere sau poate fi incorportata in camera. Este indicat ca  acestea din urma, denumita si bucataria americana, sa aiba acelasi stil sau culori care sa se asorteze cu restul incaperii. Daca bucataria reprezinta o camera separata, atunci aceasta confera mai mult spatiu, iar restul peretilor pot fi acoperiti cu rafturi sau alte dulapioare necesare.  

Avantajul bucatariei in stil american consta in faptul ca atunci cand aveti musafiri si mancarea nu este gata, puteti povesti cu acestia in timp ce terminati ce aveti de facut. Un alt avantaj ar fi ca puteti viziona emisiunea preferata in timp ce gatiti. Mobila de bucatarie o puteti achizitiona de la magazinele de specialitate sau o puteti comanda dupa propriul dvs. gust dar si dupa dimensiunile peretelui pe care urmeaza sa o asezati.

Bucataria reprezinta pentru majoritatea locuintelor locul central, iar astfel aceasta trebuie sa se regaseasca printre prioritati atunci cand este vorba de amenajare. Acest lucru se intampla mai ales cand este vorba de garsoniere. Se pune pret pe o amenajare moderna, cu stil, cu accesorii sau diferite corpuri de iluminat. Bucataria moderna nu mai reprezinta doar spatiul in care gatim, ci este si semnul unei amenajari cu stil, acest lucru fiind o caracteristica propriului caracter. Bucatariile caselor sunt de cele mai multe ori fabricate in stil rustic, in schimb cele din garsoniere difera cu mult. Prioritara este functionalitatea si un sarm modern. Aceste bucatarii au de cele mai multe ori un design simplu, cu linii clare, armaturile sunt din inox sau dintr-un material alb cu profile din aluminiu. Pe suprafata unde se gateste este de obicei o ordine moderna: plita ceramica cu indicator digital, hota deasupra sau vesela si oalele din inox inoxidabil dau o nota ultramoderna intregului ansamblu. De asemenea un frigider cu usa metalica, un automat de cafea, un cuptor cu usa din inox intregesc aspectul placut.

Exista si altfel de stiluri in afara de cel modern. De exemplu se vechiul si noul se pot imbina foarte armonios. In acest caz mobilierul sau partile din inox se unesc cu cele din lemn.

Sursa foto

InCasa.ro