Decor colonial cu elemente britanice

decor colonialRafinamentul si eleganta in formele lor supreme - acestea sunt cele doua atribute principale ale locuintelor britanice decorate in stil colonial. Acest tip de amenajare isi are radacinile undeva in secolul 17 al istoriei arhitecturii Angliei, adica in perioada cuprinsa intre anii 1600 si 1800.

Asadar, daca doriti sa incorporati acest stil in decorul locuintei dvs. aceasta inseamna ca va trebui sa folositi un stil de amenajare interioara care are deja 300 de ani vechime. Arhitectura englezilor este deopotriva una sofisticata si clasica. Daca doriti sa folositi decorul colonial al britanicilor veti avea nevoie sa studiati putin stilul de viata specific acelei perioade. Insa, pentru a avea mai multa incredere in ceea ce urmeaza sa faceti, va prezentam cateva caracteristici ale acestui stil.

Pentru a obtine un interior al carui aspect asemanator cu cel al locuintelor din perioada coloniala din Anglia, puteti folosi de la diferite tipuri de materiale, care intra in alcatuirea pieselor de mobilier din ratan sau rachita si pana la covoare din sisal si valize din piele. Cand vine vorba despre culori, trebuie sa alegeti nuante calde de bej, maro, crem sau auriu, insa asigurati-va ca ele se potrivesc cu celelalte piese existente in decor.

Mobilierul pe care trebuie sa-l alegeti este confectionat din lemn inchis la culoare si trebuie sa aiba o structura oarecum solida. Fiind in general masiv, de dimensiuni mari se pretează interioarelor generoase. Si pentru ca lemnul folosit este, de obicei inchis la culoare, elementele textile, cum ar fi pernele, draperiile si cuverturile ar trebui să aiba culori proaspete si calde, cu modele naturale sau etnice.

Pentru accesorii ar trebui sa folositi piese din lemn de esenta tare si sfesnice mari, in timp ce pentru tapiterie si obiecte de arta este recomandat sa incercati printurile botanice indraznete. Pentru a obtine un aspect regal, puteti folosi, de asemenea, imprimeurile animaliere, deoarece in Marea Britanie acestea sunt simbolurile regalitatii.

Cultura britanica este foarte apropiata de sporturi, fapt pentru care un lucru bun in demersul dvs ar fi acela de a expune unele echipamente sportive in interiorul casei. Si daca decorul colonial britanic este, intr-adevar, ceea ce cautati, utilizati una dintre marcile acestui stil, si anume: piesele din argint. Pentru a fi siguri ca le puteti integra in décor puteti consulta mai multe reviste de design interior si site-uri de specialitate.

Stilul colonial britanic insumeaza elemente din  Caraibe, Orientul Indepartat, Africa si chiar Hong Kong – zone cucerite si colonizate de catre englezi, astfel ca el reprezinta un mixaj de caracteristici imprumutate si un cocktail exploziv de modele si culori. Acesta va va conferi, cu siguranta, sentimentul ca ati calatorit inapoi in timp.

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro